Studiju veids |
maģistra akadēmiskās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Ķīmija |
Nosaukums |
Krūmcidoniju sēklu un miežu graudu antioksidantu analīze |
Nosaukums angļu valodā |
Analysis of antioxidants of Japanese quince seeds and barley grains |
Struktūrvienība |
14000 Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte |
Darba vadītājs |
Dr.chem. Māra Jure, Mg.sc.ing. Inese Mieriņa |
Recenzents |
Dr.chem. Ida Jākobsone |
Anotācija |
Maģistra darbā pētīts Latvijā selekcionētu miežu (Hordeum vulgare L.) šķirņu un selekcijas līniju graudu eļļas saturs, taukskābju sastāvs, dažādu polāro un lipofīlo antioksidantu saturs. Raksturots arī -tokoferola un polāro fenolu tipa antioksidantu saturs krūmcidoniju (Chaenomeles Japonica) sēklās.
Literatūras apskatā apkopota informācija par antioksidantiem miežu graudos un krūmcidoniju sēklās, miežu graudu un krūmcidoniju sēklu eļļas sastāvu un moderno analīzes metožu pielietojumu tokolu noteikšanai augu eļļās.
Maģistra darbs uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms ir 77 lpp. Darbs satur 2 attēlus, 21 tabulu, 1 pielikumu, tajā izmantoti 89 literatūras avoti. |
Atslēgas vārdi |
KRŪMCIDONIJU SĒKLAS, MIEŽU GRAUDI, EĻĻA, TAUKSKĀBES, FENOLU ANTIOKSIDANTI, α-TOKOFEROLS |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
QUINCE SEEDS, BARLEY GRAINS, OIL, FATTY ACIDS, PHENOLIC ANTIOXIDANTS, α-TOCOPHEROL |
Valoda |
lv |
Gads |
2013 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
14.06.2013 00:17:03 |