Form of studies |
Master |
Title of the study programm |
Chemistry |
Title in original language |
Krūmcidoniju sēklu un miežu graudu antioksidantu analīze |
Title in English |
Analysis of antioxidants of Japanese quince seeds and barley grains |
Department |
14000 Faculty of Material Science and Applied Chemistry |
Scientific advisor |
Dr.chem. Māra Jure, Mg.sc.ing. Inese Mieriņa |
Reviewer |
Dr.chem. Ida Jākobsone |
Abstract |
Maģistra darbā pētīts Latvijā selekcionētu miežu (Hordeum vulgare L.) šķirņu un selekcijas līniju graudu eļļas saturs, taukskābju sastāvs, dažādu polāro un lipofīlo antioksidantu saturs. Raksturots arī -tokoferola un polāro fenolu tipa antioksidantu saturs krūmcidoniju (Chaenomeles Japonica) sēklās.
Literatūras apskatā apkopota informācija par antioksidantiem miežu graudos un krūmcidoniju sēklās, miežu graudu un krūmcidoniju sēklu eļļas sastāvu un moderno analīzes metožu pielietojumu tokolu noteikšanai augu eļļās.
Maģistra darbs uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms ir 77 lpp. Darbs satur 2 attēlus, 21 tabulu, 1 pielikumu, tajā izmantoti 89 literatūras avoti. |
Keywords |
KRŪMCIDONIJU SĒKLAS, MIEŽU GRAUDI, EĻĻA, TAUKSKĀBES, FENOLU ANTIOKSIDANTI, α-TOKOFEROLS |
Keywords in English |
QUINCE SEEDS, BARLEY GRAINS, OIL, FATTY ACIDS, PHENOLIC ANTIOXIDANTS, α-TOCOPHEROL |
Language |
lv |
Year |
2013 |
Date and time of uploading |
14.06.2013 00:17:03 |