Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Ķīmijas tehnoloģija
Nosaukums Rozmarīna pielietojums augu eļļu oksidatīvās stabilitātes uzlabošanai
Nosaukums angļu valodā Application of rosemary for improvement of oxidative stability of vegetable oils
Struktūrvienība 14000 Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte
Darba vadītājs Dr.chem. Māra Jure, Olga Lando, Mg.sc.ing. Inese Mieriņa
Recenzents Dr.chem. Ieva Leimane
Anotācija ROZMARĪNS, DABĪGIE ANTIOKSIDANTI, AUGU EĻĻAS, ANTIOKSIDANTU AKTIVITĀTE, OKSIDATĪVĀ STABILITĀTE, ĒTERISKĀ EĻĻA Bakalaura darbā apskatīta dažādas koncentrācijas rozmarīna ekstraktu iegūšana izmantojot macerēšanas metodi un kā ekstrahentus lietojot augu eļļas: rapšu eļļu (ar vai bez aveņu sēklu eļļas piedevas), rīcineļļu, kaņepju, linu un saulespuķu eļļas; pētīta šo ekstraktu antioksidantu aktivitāte. Katras eļļas oksidatīvi stabilākajam rozmarīna ekstraktam noteikts kopējais polifenolu saturs. Salīdzināta rozmarīna eļļas ekstraktu piedevas un rozmarīna ēteriskās eļļas piedevu saturošu augu eļļu stabilitāte. Literatūras apskatā sniegts ieskats pēdējās desmitgades publikācijās par rozmarīna galvenajiem antioksidantiem, rozmarīna ekstraktu un ēteriskās eļļas ieguves metodēm, kā arī par rozmarīna ekstraktu pielietojumu augu eļļu stabilizācijai. Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms 49 lpp. Darbs satur 13 attēlus, 7 tabulas, 5 pielikumus un tajā izmantoti 36 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi ROZMARĪNS, DABĪGIE ANTIOKSIDANTI, AUGU EĻĻAS, ANTIOKSIDANTU AKTIVITĀTE, OKSIDATĪVĀ STABILITĀTE
Atslēgas vārdi angļu valodā ROSEMARY, NATURAL ANTIOXIDANTS, VEGETABLE OILS, ANTIOXIDANT ACTIVITY, OXIDATIVE STABILITY
Valoda lv
Gads 2013
Darba augšupielādes datums un laiks 13.06.2013 19:34:07