Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Ķīmijas tehnoloģija
Nosaukums Augsti efektīvās šķidruma hromatogrāfijas-tandēma masspektrometrijas izmantošana akrilamīda noteikšanai pārtikas produktos
Nosaukums angļu valodā The use of high-performance liquid chromatography-tandem mass spectrometry for the determination of acrylamide in food products
Struktūrvienība 14000 Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte
Darba vadītājs Dr.chem.V.Bartkevičs, Dr.chem. M.Drille
Recenzents Dr.chem. J.Millers
Anotācija Maģistra darbā analizēts akrilamīda saturs Latvijas ražotāju pārtikas produkcijā ar mērķi noskaidrot, vai Latvijas ražotāju produkcija atbilst Eiropas Komisijas ieteicamajām akrilamīda normām. Pētīta Latvijas lielveikalos, tirgos un citās mazumtirdzniecības vietās pieejamās pārtikas produktu grupas, tai skaitā rupjmaize, rupjmaize ar piedevām, saldskābmaize, baltmaize, kafija, konditorejas izstrādājumi un maizes izstrādājumi. Tika pievērsta uzmanība atsevišķu uzņēmumu produkta pagatavošanas veidam un pagatavošanas tehnoloģijām. Literatūras apskatā apkopota informācija (laika periodā no 2002. līdz 2013. gadam) par akrilamīda satura noteikšanu dažādās pārtikas produktu grupās, akrilamīda kontroli, riska novēršanu un akrilamīda noteikšanas metodēm. Maģistra darbs uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms 65 lpp. Darbs satur 8 attēlus, 16 tabulas, 7 pielikumus un tajā izmantoti 66 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi AKRILAMĪDS, AEŠH-MS/MS, PĀRTIKAS PRODUKTI
Atslēgas vārdi angļu valodā ACRYLAMIDE, HPLC-MS/MS, FOOD PRODUCTS
Valoda lv
Gads 2013
Darba augšupielādes datums un laiks 12.06.2013 14:28:43