Studiju veids |
maģistra akadēmiskās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Ķīmijas tehnoloģija |
Nosaukums |
Augsti efektīvās šķidruma hromatogrāfijas-tandēma masspektrometrijas izmantošana akrilamīda noteikšanai pārtikas produktos |
Nosaukums angļu valodā |
The use of high-performance liquid chromatography-tandem mass spectrometry for the determination of acrylamide in food products |
Struktūrvienība |
14000 Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte |
Darba vadītājs |
Dr.chem.V.Bartkevičs, Dr.chem. M.Drille |
Recenzents |
Dr.chem. J.Millers |
Anotācija |
Maģistra darbā analizēts akrilamīda saturs Latvijas ražotāju pārtikas produkcijā ar mērķi noskaidrot, vai Latvijas ražotāju produkcija atbilst Eiropas Komisijas ieteicamajām akrilamīda normām. Pētīta Latvijas lielveikalos, tirgos un citās mazumtirdzniecības vietās pieejamās pārtikas produktu grupas, tai skaitā rupjmaize, rupjmaize ar piedevām, saldskābmaize, baltmaize, kafija, konditorejas izstrādājumi un maizes izstrādājumi. Tika pievērsta uzmanība atsevišķu uzņēmumu produkta pagatavošanas veidam un pagatavošanas tehnoloģijām.
Literatūras apskatā apkopota informācija (laika periodā no 2002. līdz 2013. gadam) par akrilamīda satura noteikšanu dažādās pārtikas produktu grupās, akrilamīda kontroli, riska novēršanu un akrilamīda noteikšanas metodēm.
Maģistra darbs uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms 65 lpp. Darbs satur 8 attēlus, 16 tabulas, 7 pielikumus un tajā izmantoti 66 literatūras avoti. |
Atslēgas vārdi |
AKRILAMĪDS, AEŠH-MS/MS, PĀRTIKAS PRODUKTI |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
ACRYLAMIDE, HPLC-MS/MS, FOOD PRODUCTS |
Valoda |
lv |
Gads |
2013 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
12.06.2013 14:28:43 |