Form of studies |
Master |
Title of the study programm |
Chemical Technology |
Title in original language |
Augsti efektīvās šķidruma hromatogrāfijas-tandēma masspektrometrijas izmantošana akrilamīda noteikšanai pārtikas produktos |
Title in English |
The use of high-performance liquid chromatography-tandem mass spectrometry for the determination of acrylamide in food products |
Department |
14000 Faculty of Material Science and Applied Chemistry |
Scientific advisor |
Dr.chem.V.Bartkevičs, Dr.chem. M.Drille |
Reviewer |
Dr.chem. J.Millers |
Abstract |
Maģistra darbā analizēts akrilamīda saturs Latvijas ražotāju pārtikas produkcijā ar mērķi noskaidrot, vai Latvijas ražotāju produkcija atbilst Eiropas Komisijas ieteicamajām akrilamīda normām. Pētīta Latvijas lielveikalos, tirgos un citās mazumtirdzniecības vietās pieejamās pārtikas produktu grupas, tai skaitā rupjmaize, rupjmaize ar piedevām, saldskābmaize, baltmaize, kafija, konditorejas izstrādājumi un maizes izstrādājumi. Tika pievērsta uzmanība atsevišķu uzņēmumu produkta pagatavošanas veidam un pagatavošanas tehnoloģijām.
Literatūras apskatā apkopota informācija (laika periodā no 2002. līdz 2013. gadam) par akrilamīda satura noteikšanu dažādās pārtikas produktu grupās, akrilamīda kontroli, riska novēršanu un akrilamīda noteikšanas metodēm.
Maģistra darbs uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms 65 lpp. Darbs satur 8 attēlus, 16 tabulas, 7 pielikumus un tajā izmantoti 66 literatūras avoti. |
Keywords |
AKRILAMĪDS, AEŠH-MS/MS, PĀRTIKAS PRODUKTI |
Keywords in English |
ACRYLAMIDE, HPLC-MS/MS, FOOD PRODUCTS |
Language |
lv |
Year |
2013 |
Date and time of uploading |
12.06.2013 14:28:43 |