Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Chemical Technology
Title in original language Augsti efektīvās šķidruma hromatogrāfijas-tandēma masspektrometrijas izmantošana akrilamīda noteikšanai pārtikas produktos
Title in English The use of high-performance liquid chromatography-tandem mass spectrometry for the determination of acrylamide in food products
Department 14000 Faculty of Material Science and Applied Chemistry
Scientific advisor Dr.chem.V.Bartkevičs, Dr.chem. M.Drille
Reviewer Dr.chem. J.Millers
Abstract Maģistra darbā analizēts akrilamīda saturs Latvijas ražotāju pārtikas produkcijā ar mērķi noskaidrot, vai Latvijas ražotāju produkcija atbilst Eiropas Komisijas ieteicamajām akrilamīda normām. Pētīta Latvijas lielveikalos, tirgos un citās mazumtirdzniecības vietās pieejamās pārtikas produktu grupas, tai skaitā rupjmaize, rupjmaize ar piedevām, saldskābmaize, baltmaize, kafija, konditorejas izstrādājumi un maizes izstrādājumi. Tika pievērsta uzmanība atsevišķu uzņēmumu produkta pagatavošanas veidam un pagatavošanas tehnoloģijām. Literatūras apskatā apkopota informācija (laika periodā no 2002. līdz 2013. gadam) par akrilamīda satura noteikšanu dažādās pārtikas produktu grupās, akrilamīda kontroli, riska novēršanu un akrilamīda noteikšanas metodēm. Maģistra darbs uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms 65 lpp. Darbs satur 8 attēlus, 16 tabulas, 7 pielikumus un tajā izmantoti 66 literatūras avoti.
Keywords AKRILAMĪDS, AEŠH-MS/MS, PĀRTIKAS PRODUKTI
Keywords in English ACRYLAMIDE, HPLC-MS/MS, FOOD PRODUCTS
Language lv
Year 2013
Date and time of uploading 12.06.2013 14:28:43