Anotācija |
Dvinska S. Kvalitātes vadības sistēmas pilnveide uzņēmumā Kafijas pauze: Maģistra darbs / S. Dvinskaa, J. Pildavs. Rīga: RTU IEVF RKI Kvalitātes tehnoloģiju katedra, maģistra profesionālo studiju programma Visaptverošā kvalitātes vadība, 2013. 86 lpp.
Maģistra darbs rakstīts latviešu valodā, to veido ievads, trīs daļas, secinājumi un priekšlikumi. Darba apjoms ir 83 lpp. Tajā iekļauti 26 attēli, 2 tabulas un 3 formulas. Izmantotās literatūras un avotu sarakstā ietverti: 30 avoti latviešu, angļu un krievuvalodā. Darbam pievienoti 3 pielikumi.
Maģistra darba mērķis ir samazināt uzņēmuma izmaksas, pilnveidojot kvalitātes vadības sistēmu. Veicot kvalitātes vadības sistēmas pilnveidi, tiks samazinātas kvalitātes izmaksas.
Darba Teorētiskā daļa sastāv no 4 nodaļām, kurās raksturotas likumdošanas normas, kvalitātes vadības sistēmas, kā arī pilnveidesmetodes un rīki. Darba Analītiskā daļa sastāv no 3 nodaļām, kuras ietver uzņēmuma Kafijas pauze raksturojumu, darbības analīzi, uzņēmuma struktūru un procesus, iekšējo un ārējo vidi, kā arī saimnieciskās darbības rādītājus. Pētījumā pielietoti dažādas kvalitātes metodes SVID analīze, Delfi metode u.c. Ar to palīdzību tika noteiktas uzņēmuma stiprās un vājās puses, iespējas un draudi, kā arī būtiskākās kļūmes un citi trūkumi, kuri ir jāpilnveido. Darba Praktiskā daļa sastāv no 4 nodaļām. Tajās ir izstrāti dažādi priekšlikumi, lai novērstu dažādus kļūmju cēloņus un uzlabotu produktu un apkalpošanas kvalitāti. |