| Studiju veids |
maģistra profesionālās studijas |
| Studiju programmas nosaukums |
Inovācijas un uzņēmējdarbība |
| Nosaukums |
Jauna ēdienu piegādes pakalpojuma izveide SIA “Tiamo Grupa” |
| Nosaukums angļu valodā |
Creation of a New Food Delivery Service for “Tiamo Grupa” Ltd. |
| Struktūrvienība |
22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte |
| Darba vadītājs |
Raitis Narvilis |
| Recenzents |
Māris Millers |
| Anotācija |
Zukulis, T. Jauna ēdienu piegādes pakalpojuma izveide SIA “Tiamo Grupa”: Maģistra darbs / Zukulis, T., Narvilis, R. (2025) Rīga: RTU IEVF, maģistra profesionālo studiju programma “Inovācijas un uzņēmējdarbība”, 104 lpp.
Maģistra darbs rakstīts latviešu valodā, to veido ievads, trīs daļas, secinājumi un priekšlikumi. Darba apjoms ir 104 lpp., tajā iekļauti 14 attēli, 5 tabulas. Izmantotajā literatūras un avotu sarakstā ietverti 9 avoti latviešu un 42 avoti angļu. Darbam pievienoti 4 pielikumi.
Pētījuma mērķis: izstrādāt biznesa plānu jauna ēdiena piegādes pakalpojuma izveidei SIA Tiamo Grupa, izmantojot līdz šim Liepājā nepietiekami attīstītu pakalpojuma veidu.
Darba teorētiskajā daļā autors apskata sabiedriskās ēdināšanas nozares būtību, īpaši izceļot pusdienu piegādes pakalpojuma nozīmi mūsdienu sabiedrībā. Šāds pakalpojums ne tikai apmierina darbinieku fizioloģiskās vajadzības, bet arī kalpo kā motivācijas instruments. Šis aspekts analizēts caur Frederika Hercberga darba produktivitātes un Maslova apmierinātības teoriju prizmu. Darba analītiskajā daļā sniegts SIA Tiamo Grupa resursu raksturojums un veikta mērķa tirgus izpēte, izvērtējot demogrāfisko un ekonomisko situāciju Liepājā. Autors novērtējis pakalpojuma attīstības iespējas, veicot anketēšanu starp Liepājā nodarbinātajiem, iegūstot informāciju par pakalpojuma aktualitāti un kvalitātes faktoriem. Analītiskās daļas noslēgumā, veikta galveno tirgus dalībnieku un konkurences izvērtēšana, ļaujot izprast uzņēmuma attīstības iespējas un pozīciju tirgū. Darba praktiskajā daļā izstrādāts biznesa plāns pusdienu piegādes pakalpojuma ieviešanai SIA Tiamo Grupa. Plānā ietverts pakalpojuma koncepta apraksts un tā vērtības pozicionēšana, kā arī finanšu aprēķini, izvērtējot izmaksas un peļņas potenciālu. Noslēgumā veikts riska novērtējums un izstrādāts riska pārvaldības plāns veiksmīgai projekta īstenošanai un attīstībai.
Pusdienas veicina darbinieku apmierinātību, motivāciju un produktivitāti. Novērtējot attīstības iespējas, secināts, ka Liepājā pusdienu piegādes pakalpojums nav pilnībā attīstīts. Biznesa plāns norāda, ka investīciju atpelnīšanas periods ir 3 gadi, kas apliecina SIA Tiamo Grupa spēju attīstīt rentablu un dzīvotspējīgu pakalpojumu. |
| Atslēgas vārdi |
Pusdienu piegāde, sabiedriskā ēdināšana, jauna pakalpojuma izstrāde, pusdienu nodrošināšana |
| Atslēgas vārdi angļu valodā |
Lunch delivery, public catering, food service industry, development of a new service, lunch provision |
| Valoda |
lv |
| Gads |
2025 |
| Darba augšupielādes datums un laiks |
24.05.2025 09:18:26 |