Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Innovations and Entrepreneurship
Title in original language Jauna ēdienu piegādes pakalpojuma izveide SIA “Tiamo Grupa”
Title in English Creation of a New Food Delivery Service for “Tiamo Grupa” Ltd.
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Raitis Narvilis
Reviewer Māris Millers
Abstract Zukulis, T. Jauna ēdienu piegādes pakalpojuma izveide SIA “Tiamo Grupa”: Maģistra darbs / Zukulis, T., Narvilis, R. (2025) Rīga: RTU IEVF, maģistra profesionālo studiju programma “Inovācijas un uzņēmējdarbība”, 104 lpp. Maģistra darbs rakstīts latviešu valodā, to veido ievads, trīs daļas, secinājumi un priekšlikumi. Darba apjoms ir 104 lpp., tajā iekļauti 14 attēli, 5 tabulas. Izmantotajā literatūras un avotu sarakstā ietverti 9 avoti latviešu un 42 avoti angļu. Darbam pievienoti 4 pielikumi. Pētījuma mērķis: izstrādāt biznesa plānu jauna ēdiena piegādes pakalpojuma izveidei SIA Tiamo Grupa, izmantojot līdz šim Liepājā nepietiekami attīstītu pakalpojuma veidu. Darba teorētiskajā daļā autors apskata sabiedriskās ēdināšanas nozares būtību, īpaši izceļot pusdienu piegādes pakalpojuma nozīmi mūsdienu sabiedrībā. Šāds pakalpojums ne tikai apmierina darbinieku fizioloģiskās vajadzības, bet arī kalpo kā motivācijas instruments. Šis aspekts analizēts caur Frederika Hercberga darba produktivitātes un Maslova apmierinātības teoriju prizmu. Darba analītiskajā daļā sniegts SIA Tiamo Grupa resursu raksturojums un veikta mērķa tirgus izpēte, izvērtējot demogrāfisko un ekonomisko situāciju Liepājā. Autors novērtējis pakalpojuma attīstības iespējas, veicot anketēšanu starp Liepājā nodarbinātajiem, iegūstot informāciju par pakalpojuma aktualitāti un kvalitātes faktoriem. Analītiskās daļas noslēgumā, veikta galveno tirgus dalībnieku un konkurences izvērtēšana, ļaujot izprast uzņēmuma attīstības iespējas un pozīciju tirgū. Darba praktiskajā daļā izstrādāts biznesa plāns pusdienu piegādes pakalpojuma ieviešanai SIA Tiamo Grupa. Plānā ietverts pakalpojuma koncepta apraksts un tā vērtības pozicionēšana, kā arī finanšu aprēķini, izvērtējot izmaksas un peļņas potenciālu. Noslēgumā veikts riska novērtējums un izstrādāts riska pārvaldības plāns veiksmīgai projekta īstenošanai un attīstībai. Pusdienas veicina darbinieku apmierinātību, motivāciju un produktivitāti. Novērtējot attīstības iespējas, secināts, ka Liepājā pusdienu piegādes pakalpojums nav pilnībā attīstīts. Biznesa plāns norāda, ka investīciju atpelnīšanas periods ir 3 gadi, kas apliecina SIA Tiamo Grupa spēju attīstīt rentablu un dzīvotspējīgu pakalpojumu.
Keywords Pusdienu piegāde, sabiedriskā ēdināšana, jauna pakalpojuma izstrāde, pusdienu nodrošināšana
Keywords in English Lunch delivery, public catering, food service industry, development of a new service, lunch provision
Language lv
Year 2025
Date and time of uploading 24.05.2025 09:18:26