Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Medicīnas inženierija un fizika
Nosaukums Metakrilētā kolagēna:hidroksiapatīta fotolitogrāfisko nanostruktūru elastība un morfoloģija atkarībā no to sastāva.
Nosaukums angļu valodā Elasticity and morphology of Methacrylated Collagen:Hydroxyapatite nanostructures in dependence on their composition.
Struktūrvienība 31000 Būvniecības un mašīnzinību fakultāte
Darba vadītājs Jaroslaw Jacak
Recenzents Griščenko Andrejs
Anotācija Maģistra darbā tiek pētītas attiecības starp metakrilētu kolagēna-hidroksiapatīta sveķu elastību un sastāvu, ko izmanto 3D ražošanā, izmantojot daudzfotonu litogrāfiju. Galvenais mērķis ir izpētīt šo nanostruktūru mehānisko uzvedību, analizējot to elastības īpašības un morfoloģiju. Darba aprakstošo daļu veido biodrukas apskats un kā izveidot struktūras, izmantojot daudzfotonu litogrāfiju un elastības analīzes iespējas. Metodoloģija apraksta divas pieejas MA-Col struktūras: sajaucot nanodaļiņas kolagēnā un audzējot HAp ap MA-Col izgatavotajām struktūrām. Veiktie mērījumi un analīze ir atspoguļota darba rezultātu daļā. Rezultāti tiek apspriesti un izdarīti secinājumi. Darbā ir 27 literatūras atsauces, 36 attēli un 6 tabulas. Kopējais darba apjoms ir 60 lappuses
Atslēgas vārdi Kolagēns, hidroksiapatīts, kauli, metakrilēts, litogrāgija, elastība
Atslēgas vārdi angļu valodā Collagen, hidroksiapatīts, bone, methacrylated, lithography, elasticity
Valoda eng
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 10.06.2024 22:56:41