Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Medical Engineering and Physics
Title in original language Metakrilētā kolagēna:hidroksiapatīta fotolitogrāfisko nanostruktūru elastība un morfoloģija atkarībā no to sastāva.
Title in English Elasticity and morphology of Methacrylated Collagen:Hydroxyapatite nanostructures in dependence on their composition.
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor Jaroslaw Jacak
Reviewer Griščenko Andrejs
Abstract Maģistra darbā tiek pētītas attiecības starp metakrilētu kolagēna-hidroksiapatīta sveķu elastību un sastāvu, ko izmanto 3D ražošanā, izmantojot daudzfotonu litogrāfiju. Galvenais mērķis ir izpētīt šo nanostruktūru mehānisko uzvedību, analizējot to elastības īpašības un morfoloģiju. Darba aprakstošo daļu veido biodrukas apskats un kā izveidot struktūras, izmantojot daudzfotonu litogrāfiju un elastības analīzes iespējas. Metodoloģija apraksta divas pieejas MA-Col struktūras: sajaucot nanodaļiņas kolagēnā un audzējot HAp ap MA-Col izgatavotajām struktūrām. Veiktie mērījumi un analīze ir atspoguļota darba rezultātu daļā. Rezultāti tiek apspriesti un izdarīti secinājumi. Darbā ir 27 literatūras atsauces, 36 attēli un 6 tabulas. Kopējais darba apjoms ir 60 lappuses
Keywords Kolagēns, hidroksiapatīts, kauli, metakrilēts, litogrāgija, elastība
Keywords in English Collagen, hidroksiapatīts, bone, methacrylated, lithography, elasticity
Language eng
Year 2024
Date and time of uploading 10.06.2024 22:56:41