Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Biznesa informātika
Nosaukums Ar kontekstu saistīto un viegli atceramo paroļu ģenerētāja prasību izstrāde personālās un uzņēmuma drošības paaugstināšanai.
Nosaukums angļu valodā Development of Requirements for a Contextual Memorable Password Generator to Augment Personal and Enterprise Security.
Struktūrvienība 33000 Datorzinātnes, informācijas tehnoloģijas un enerģētikas fakultāte
Darba vadītājs Rūta Pirta-Dreimane
Recenzents Uldis Sukovskis
Anotācija Šajā darbā mūsu mērķis ir izstrādāt un pielietot prasības drošu un viegli atceramo paroļu ģeneratoram. Mēs pētām rakstus par paroļu drošību un iegaumējamību, kā arī par paroļu ģenerēšanu, lai norādītu alternatīvas iespējas un labāk izprastu paroļu ģenerēšanas labākās prakses, to priekšrocības un ievainojamības. Šis raksts pievēršas tai problēmai, ka lietotāji bieži paši neveic stabilu paroļu pārvaldību vai kļūst ļoti atkarīgi no tiešsaistes programmatūras paroļu pārvaldniekiem, kas apdraud viņu drošību. Piedāvājot savas prasības, mēs identificējam risinājumu, kas samazina lietotāju atkarību no augsta līmeņa drošības programmatūras. Mēs pierādām savu prasību nepretrunīgumu ar referent, veicam lietotāju akceptēšanas testēšanu risinājumam un izskatām izaicinājumus un tālākas perspektīvas.
Atslēgas vārdi Paroles, paroļu iegaumējamība, programmatūras izstrādes vadība, pieslēgšanās datu vadība, drošības vadlīnijas.
Atslēgas vārdi angļu valodā Passwords, password memorability, software development management, secret management, security guidelines.
Valoda eng
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 29.05.2024 13:47:10