Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Business Informatics
Title in original language Ar kontekstu saistīto un viegli atceramo paroļu ģenerētāja prasību izstrāde personālās un uzņēmuma drošības paaugstināšanai.
Title in English Development of Requirements for a Contextual Memorable Password Generator to Augment Personal and Enterprise Security.
Department Faculty Of Computer Science Information Tehnology And Energy
Scientific advisor Rūta Pirta-Dreimane
Reviewer Uldis Sukovskis
Abstract Šajā darbā mūsu mērķis ir izstrādāt un pielietot prasības drošu un viegli atceramo paroļu ģeneratoram. Mēs pētām rakstus par paroļu drošību un iegaumējamību, kā arī par paroļu ģenerēšanu, lai norādītu alternatīvas iespējas un labāk izprastu paroļu ģenerēšanas labākās prakses, to priekšrocības un ievainojamības. Šis raksts pievēršas tai problēmai, ka lietotāji bieži paši neveic stabilu paroļu pārvaldību vai kļūst ļoti atkarīgi no tiešsaistes programmatūras paroļu pārvaldniekiem, kas apdraud viņu drošību. Piedāvājot savas prasības, mēs identificējam risinājumu, kas samazina lietotāju atkarību no augsta līmeņa drošības programmatūras. Mēs pierādām savu prasību nepretrunīgumu ar referent, veicam lietotāju akceptēšanas testēšanu risinājumam un izskatām izaicinājumus un tālākas perspektīvas.
Keywords Paroles, paroļu iegaumējamība, programmatūras izstrādes vadība, pieslēgšanās datu vadība, drošības vadlīnijas.
Keywords in English Passwords, password memorability, software development management, secret management, security guidelines.
Language eng
Year 2024
Date and time of uploading 29.05.2024 13:47:10