Studiju veids |
maģistra akadēmiskās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Ražošanas inženierzinības un vadība |
Nosaukums |
Ražošanas procesa digitalizācijas ietekme uz efektivitāti un produktu kvalitāti pārtikas un dzērienu ražošanas nozarē |
Nosaukums angļu valodā |
The impact of digitization of the production process on the efficiency and quality of products in the food and beverage industry |
Struktūrvienība |
22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte |
Darba vadītājs |
Inga Lapiņa |
Recenzents |
Jānis Grabis |
Anotācija |
Maģistra darbs rakstīts latviešu valodā, to veido ievads, trīs daļas – teorētiskā, metodiskā un empīriskā daļa, secinājumi un priekšlikumi. Darba apjoms ir 90 lpp, tajā iekļauti 22 attēli, 14 tabulas. Izmantotās literatūras un avotu saraksts sastāv no 94 avotiem angļu un latviešu valodās.
Maģistra darba teorētiskajā daļā veikts literatūras pārskats par pārtikas un dzērienu ražošanas nozares aktuālo situāciju Latvijas, Eiropas un pasaules līmenī. Literatūras sadaļā apkopota informācijā par sekojošiem tematiem - digitalizācijas jēdziens un tā potenciālās definīcijas, kvalitātes jēdziens un nozīme pārtikas un dzērienu ražošanas nozarē, ražošanas process un tā efektivitāte pētījuma nozarē. Teorētiskās daļas ietvaros veikta literatūras kontentanalīze par digitalizācijas ietekmi uz produktu kvalitāti pārtikas un dzērienu ražošanas nozarē. Literatūras kontentanalīzes rezultātā nodefinētas trīs faktoru grupas – kvalitāti ietekmējošie faktori, resursus ietekmējošie faktori un ražošanas procesa faktori. Metodiskā daļā veikta pētījuma dizaina izstrāde un apraksts, kā arī aprakstītas izmantoto pētījuma metožu principi, priekšrocības un trūkumi. Empīriskās daļas ietvaros veikts Delfu metodikas pētījums, aptaujājot Latvijas pārtikas un dzērienu ražošanas nozares ekspertus, kā rezultātā tika nodefinēti faktori, kas raksturo digitalizācijas ietekmi uz produktu kvalitāti un ražošanas efektivitāti pētījuma nozarē. Balstoties uz iegūtiem rezultātiem izstrādāti secinājumi un priekšlikumi.
Maģistra darba bibliogrāfiskais apraksts: Putniņa, M. (2024). Ražošanas procesa digitalizācijas ietekme uz efektivitāti un produktu kvalitāti pārtikas un dzērienu ražošanas nozarē. Maģistra darbs. Vadītāja Dr. oec., Inga Lapiņa, konsultante: Mg.oec., Gaļina Robertsone. RTU IEVF Baltech studiju centrs, maģistra akadēmiskā studiju programma “Ražošanas inženierzinības un vadība”. |
Atslēgas vārdi |
Digitalizācija, pārtikas un dzērienu ražošanas nozare, produktu kvalitāte, ražošanas efektivitāte, Delfu metode |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
Digitalization, food and beverages manufacturing, product quality, production efficiency, Delphi method |
Valoda |
lv |
Gads |
2024 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
28.05.2024 10:17:37 |