Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Viedā elektroenerģētika
Nosaukums Lieljaudas elektroenerģijas uzkrājēju uzstādīšana vēja un saules parkos
Nosaukums angļu valodā Installation of High Capacity Electricity Storage in Wind and Solar Parks
Struktūrvienība 33000 Datorzinātnes, informācijas tehnoloģijas un enerģētikas fakultāte
Darba vadītājs Oļegs Linkevičs
Recenzents Aleksandrs Dolgicers
Anotācija Darbā izpētītas akumulatoru baterijas tehnoloģijas un to pielietojums elektroenerģiju uzkrājošās bateriju sistēmās (BESS - no angļu: Battery Energy Storage System), vēja un saules elektrostaciju balansēšanai. Darbā veiktā BESS sistēmas analīze parādīja, ka BESS sistēmai ir būtisks potenciāls energosistēmu stabilitātes un efektivitātes uzlabošanā. Tika veikti inženiertehniskie un ekonomiskie aprēķini BESS sistēmas uzstādīšanas projektam pie Priekules vēja un saules elektrostacijām. Darbā tika secināts, ka BESS sistēmas izceļas ar perspektīvu uzlabot enerģijas balansu un nodrošināt drošu un stabilu elektroapgādi. Darbā ir 77 lappuses, 50 attēli, 11 tabulas, 1 pielikums, atsauces uz 50 informācijas avoti. Darbam pievienota grafiskā daļa ar 4 lapām.
Atslēgas vārdi Akumulatoru baterijas elektroenerģijas uzkrājēji, enerģijas nebalanss, atjaunojamo enerģijas avotu balansēšana.
Atslēgas vārdi angļu valodā Rechargeable batteries energy storage systems, energy imbalance, balancing renewable energy sources.
Valoda lv
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 23.05.2024 13:45:37