Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Smart Power Systems
Title in original language Lieljaudas elektroenerģijas uzkrājēju uzstādīšana vēja un saules parkos
Title in English Installation of High Capacity Electricity Storage in Wind and Solar Parks
Department Faculty Of Computer Science Information Tehnology And Energy
Scientific advisor Oļegs Linkevičs
Reviewer Aleksandrs Dolgicers
Abstract Darbā izpētītas akumulatoru baterijas tehnoloģijas un to pielietojums elektroenerģiju uzkrājošās bateriju sistēmās (BESS - no angļu: Battery Energy Storage System), vēja un saules elektrostaciju balansēšanai. Darbā veiktā BESS sistēmas analīze parādīja, ka BESS sistēmai ir būtisks potenciāls energosistēmu stabilitātes un efektivitātes uzlabošanā. Tika veikti inženiertehniskie un ekonomiskie aprēķini BESS sistēmas uzstādīšanas projektam pie Priekules vēja un saules elektrostacijām. Darbā tika secināts, ka BESS sistēmas izceļas ar perspektīvu uzlabot enerģijas balansu un nodrošināt drošu un stabilu elektroapgādi. Darbā ir 77 lappuses, 50 attēli, 11 tabulas, 1 pielikums, atsauces uz 50 informācijas avoti. Darbam pievienota grafiskā daļa ar 4 lapām.
Keywords Akumulatoru baterijas elektroenerģijas uzkrājēji, enerģijas nebalanss, atjaunojamo enerģijas avotu balansēšana.
Keywords in English Rechargeable batteries energy storage systems, energy imbalance, balancing renewable energy sources.
Language lv
Year 2024
Date and time of uploading 23.05.2024 13:45:37