Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Uzņēmējdarbība un vadīšana
Nosaukums Ražošanas uzņēmuma darbības pilnveidošanas projekts
Nosaukums angļu valodā Project on operations improvement in a manufacturing company
Struktūrvienība 22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte
Darba vadītājs Leonards Budņiks
Recenzents Uģis Citskovskis
Anotācija Noslēguma darba autors: Tabita Moroza Noslēguma darba zinātniskais vadītājs: Mg. oec., docents (prakt.) Leonards Budņiks Noslēguma darba temats: Ražošanas uzņēmuma darbības pilnveidošanas projekts Noslēguma darbs rakstīts latviešu valodā, to veido ievads, 3 daļas, secinājumi un priekšlikumi. Darba apjoms ir 78 lpp., tajā iekļauti 13 attēli, 15 tabulas, 4 formulas. Izmantotās literatūras un avotu sarakstā ietverti: 15 avoti latviešu un 49 angļu valodā. Darbam pievienoti 3 pielikumi. Noslēguma darba galvenie rezultāti: Spriežot pēc uzņēmuma finansiālā un tirgus stāvokļa, ir iespējams un ieteicams ieviest dažāda veida procesu uzlabojumus. Balstoties uz veikto pētījumu un aprēķiniem, autore uzskata, ka ir jāievieš Lean Six Sigma, TQM un 5S metodes. Lai uzlabotu auzu cepumu ražošanas procesu, balstoties uz veiktajiem aprēķiniem, uzņēmumam ir jāievieš cepumu formēšanas procesa mehanizācija, nevis pilna procesa automatizēšana. Noslēguma darba bibliogrāfiskais apraksts: Moroza, T., Budņiks, L. (2024). Ražošanas uzņēmuma darbības pilnveidošanas projekts. Bakalaura darbs. Rīga: RTU, bakalaura profesionālā studiju programma “Uzņēmējdarbība un vadīšana”, 78 lpp.
Atslēgas vārdi TQM, Lean Six Sigma, 5S, Mehanizācija, procesu uzlabošana, kvalitātes vadība, ražošanas uzņēmums
Atslēgas vārdi angļu valodā TQM, Lean Six Sigma, 5S, Mechanization, operations improvement, quality management, manufacturing company
Valoda lv
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 16.05.2024 15:07:47