Form of studies |
Professional Bachelor |
Title of the study programm |
Entrepreneurship and Management |
Title in original language |
Ražošanas uzņēmuma darbības pilnveidošanas projekts |
Title in English |
Project on operations improvement in a manufacturing company |
Department |
22000 Faculty of Engineering Economics and Management |
Scientific advisor |
Leonards Budņiks |
Reviewer |
Uģis Citskovskis |
Abstract |
Noslēguma darba autors: Tabita Moroza
Noslēguma darba zinātniskais vadītājs: Mg. oec., docents (prakt.) Leonards Budņiks
Noslēguma darba temats: Ražošanas uzņēmuma darbības pilnveidošanas projekts
Noslēguma darbs rakstīts latviešu valodā, to veido ievads, 3 daļas, secinājumi un priekšlikumi. Darba apjoms ir 78 lpp., tajā iekļauti 13 attēli, 15 tabulas, 4 formulas. Izmantotās literatūras un avotu sarakstā ietverti: 15 avoti latviešu un 49 angļu valodā.
Darbam pievienoti 3 pielikumi.
Noslēguma darba galvenie rezultāti: Spriežot pēc uzņēmuma finansiālā un tirgus stāvokļa, ir iespējams un ieteicams ieviest dažāda veida procesu uzlabojumus. Balstoties uz veikto pētījumu un aprēķiniem, autore uzskata, ka ir jāievieš Lean Six Sigma, TQM un 5S metodes. Lai uzlabotu auzu cepumu ražošanas procesu, balstoties uz veiktajiem aprēķiniem, uzņēmumam ir jāievieš cepumu formēšanas procesa mehanizācija, nevis pilna procesa automatizēšana.
Noslēguma darba bibliogrāfiskais apraksts: Moroza, T., Budņiks, L. (2024). Ražošanas uzņēmuma darbības pilnveidošanas projekts. Bakalaura darbs. Rīga: RTU, bakalaura profesionālā studiju programma “Uzņēmējdarbība un vadīšana”, 78 lpp. |
Keywords |
TQM, Lean Six Sigma, 5S, Mehanizācija, procesu uzlabošana, kvalitātes vadība, ražošanas uzņēmums |
Keywords in English |
TQM, Lean Six Sigma, 5S, Mechanization, operations improvement, quality management, manufacturing company |
Language |
lv |
Year |
2024 |
Date and time of uploading |
16.05.2024 15:07:47 |