Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Ģeomātika
Nosaukums "Ģeomagnētisko datu apstrāde"
Nosaukums angļu valodā "Geomagnetic data processing"
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs Jānis Kaminskis
Recenzents Aivars Ratkevičs
Anotācija Bakalaura darbs ar inženierprojektu “Ģeomagnētisko datu apstrāde” izstrādāts, lai aktualizētu ģeomagnētiskus datus Latvijas teritorijā. Sniegt priekšstatu par ģeomagnētisko stāvokli Latvijā, datu apstrādes iespējam un metodēm. Teorētiskajā daļa tiek aprakstīti Ģeomagnētisko pētījumu mērķi. Atspoguļotas novērojuma metodes un sistēmas, kā arī izmantojamie instrumenti un mērījumu metožu apraksts. Inženierprojektā daļa tiek apkopota informācija par pieejamiem datiem Latvijas teritorijai. Datu pieejamība Ziemeļeiropas teritorijā un to iespējamā izmantošana. Inženierprojektā daļā veikta publiski pieejamo datu reducēšana un vizualizācija. Dati, kas savākti un reducēti - raisa daudzus zinātniskus atklājumus un sniedz ekonomisku vērtību.
Atslēgas vārdi Magnetomētrija,ģeomagnētiska lauka avots, ģeomagnētisko mērījumu metodes, Zemes magnētiskais lauks, ģeofizika, ģeodēzija.
Atslēgas vārdi angļu valodā Magnetometry, geomagnetic field source, geomagnetic measurement methods, Earth's magnetic field, geophysics, geodesy.
Valoda lv
Gads 2024
Darba augšupielādes datums un laiks 16.01.2024 00:37:32