Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Geomatics
Title in original language "Ģeomagnētisko datu apstrāde"
Title in English "Geomagnetic data processing"
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor Jānis Kaminskis
Reviewer Aivars Ratkevičs
Abstract Bakalaura darbs ar inženierprojektu “Ģeomagnētisko datu apstrāde” izstrādāts, lai aktualizētu ģeomagnētiskus datus Latvijas teritorijā. Sniegt priekšstatu par ģeomagnētisko stāvokli Latvijā, datu apstrādes iespējam un metodēm. Teorētiskajā daļa tiek aprakstīti Ģeomagnētisko pētījumu mērķi. Atspoguļotas novērojuma metodes un sistēmas, kā arī izmantojamie instrumenti un mērījumu metožu apraksts. Inženierprojektā daļa tiek apkopota informācija par pieejamiem datiem Latvijas teritorijai. Datu pieejamība Ziemeļeiropas teritorijā un to iespējamā izmantošana. Inženierprojektā daļā veikta publiski pieejamo datu reducēšana un vizualizācija. Dati, kas savākti un reducēti - raisa daudzus zinātniskus atklājumus un sniedz ekonomisku vērtību.
Keywords Magnetomētrija,ģeomagnētiska lauka avots, ģeomagnētisko mērījumu metodes, Zemes magnētiskais lauks, ģeofizika, ģeodēzija.
Keywords in English Magnetometry, geomagnetic field source, geomagnetic measurement methods, Earth's magnetic field, geophysics, geodesy.
Language lv
Year 2024
Date and time of uploading 16.01.2024 00:37:32