Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transportbūves
Nosaukums "Atļautā braukšanas ātruma ierobežojuma izvērtēšana uz Latvijas valsts ceļiem" ("Mārupes novada autoceļa C-19 Ainavas- Vecinkas pārbūve")
Nosaukums angļu valodā "Evaluation of the allowed driving speed limiting on Latvian state roads" ("Reconstruction of Marupe municipality road C-19 Ainavas- Vecinkas")
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs Jānis Bidzāns
Recenzents Juris Smirnovs
Anotācija Bakalaura darbs ar inženierprojektu sastāv no divām daļām. Pirmā dala ir Bakalaura darbs, kura tēma ir “Atļautā braukšanas ātruma izvērtēšana uz Latvijas valsts ceļiem”. Otrā daļa ir inženierprojekts “Mārupes novada autoceļš C-19 (Ainavas-Vecinkas) pārbūve”. Bakalaura darba teorētiskajā daļa tie apskatītas Eiropas savienības uzstādītie ātruma ierobežojumi, izvērtēti ātruma ierobežojuma paaugstināšanas riski un ātruma paaugstināšanas kritēriji, kā arī izskatīta satiksmes drošība Latvijā. Bakalaura darba pētnieciskajā daļā tika izvēlēti seši ceļa posmi Latvijā, uz kuriem ir uzstādīti sistemātiskie uzskaites punkti. Izmantojot teorētiskas daļas informāciju, tika noteikta satiksmes intensitātes un ātruma izvērtēšana uz šiem autoceļiem. Kā arī tika apkopota ceļu satiksmes negadījumu statistika no Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja un Latvijas valsts ceļu mājas lapas CSNg kartes pieejamajiem datiem no 2015. gada līdz 2022. gadam un noteikta satiksmes drošības līmenis attiecīgajam autoceļam. Inženierprojekta daļā tika izstrādāts Mārupes novada autoceļa C-19 pārbūves projekts, kura ietvaros paredzēts pilnas ceļa segas konstrukcijas pārbūve, gājēju ietvju infrastruktūras izveidošana un labiekārtošanas darbi. Bakalaura darbs (ar inženierprojektu) izstrādāts latviešu valodā un tā kopējais apjoms ir 142 lappuses (ieskaitot inženierprojekta rasējuma lapas). Darbs sastāv no 20 tabulām, 42 attēliem un 18 rasējumiem.
Atslēgas vārdi Atļautas ātrums, Ātruma ierobežojumi, Ātruma izvērtēšana, Ātruma uzskaites punkti
Atslēgas vārdi angļu valodā Speed limit, Evaluation of the permitted speed limit, Systematical monitoring points
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 18.12.2023 14:26:10