Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language "Atļautā braukšanas ātruma ierobežojuma izvērtēšana uz Latvijas valsts ceļiem" ("Mārupes novada autoceļa C-19 Ainavas- Vecinkas pārbūve")
Title in English "Evaluation of the allowed driving speed limiting on Latvian state roads" ("Reconstruction of Marupe municipality road C-19 Ainavas- Vecinkas")
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor Jānis Bidzāns
Reviewer Juris Smirnovs
Abstract Bakalaura darbs ar inženierprojektu sastāv no divām daļām. Pirmā dala ir Bakalaura darbs, kura tēma ir “Atļautā braukšanas ātruma izvērtēšana uz Latvijas valsts ceļiem”. Otrā daļa ir inženierprojekts “Mārupes novada autoceļš C-19 (Ainavas-Vecinkas) pārbūve”. Bakalaura darba teorētiskajā daļa tie apskatītas Eiropas savienības uzstādītie ātruma ierobežojumi, izvērtēti ātruma ierobežojuma paaugstināšanas riski un ātruma paaugstināšanas kritēriji, kā arī izskatīta satiksmes drošība Latvijā. Bakalaura darba pētnieciskajā daļā tika izvēlēti seši ceļa posmi Latvijā, uz kuriem ir uzstādīti sistemātiskie uzskaites punkti. Izmantojot teorētiskas daļas informāciju, tika noteikta satiksmes intensitātes un ātruma izvērtēšana uz šiem autoceļiem. Kā arī tika apkopota ceļu satiksmes negadījumu statistika no Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja un Latvijas valsts ceļu mājas lapas CSNg kartes pieejamajiem datiem no 2015. gada līdz 2022. gadam un noteikta satiksmes drošības līmenis attiecīgajam autoceļam. Inženierprojekta daļā tika izstrādāts Mārupes novada autoceļa C-19 pārbūves projekts, kura ietvaros paredzēts pilnas ceļa segas konstrukcijas pārbūve, gājēju ietvju infrastruktūras izveidošana un labiekārtošanas darbi. Bakalaura darbs (ar inženierprojektu) izstrādāts latviešu valodā un tā kopējais apjoms ir 142 lappuses (ieskaitot inženierprojekta rasējuma lapas). Darbs sastāv no 20 tabulām, 42 attēliem un 18 rasējumiem.
Keywords Atļautas ātrums, Ātruma ierobežojumi, Ātruma izvērtēšana, Ātruma uzskaites punkti
Keywords in English Speed limit, Evaluation of the permitted speed limit, Systematical monitoring points
Language lv
Year 2023
Date and time of uploading 18.12.2023 14:26:10