Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Viedā elektroenerģētika
Nosaukums "Elektroenerģijas uzkrāšanas risinājumi mājsaimniecībās"
Nosaukums angļu valodā "Electricity Storage Solutions in Households"
Struktūrvienība 27000 Elektrotehnikas un vides inženierzinātņu fakultāte
Darba vadītājs Laila Zemīte
Recenzents Jevgeņijs Kozadajevs
Anotācija Šajā darbā tika aprakstīta elektroenerģijas uzkrāšana, izpētīti elektroenerģijas uzkrāšanas risinājumi, savstarpēji salīdzināti un izvēlēts viens konkrēts risinājums mājsaimniecībai. Darbā ir aprakstīti četrpadsmit dažādi elektroenerģijas uzkrāšanas risinājumi. Savstarpējais salīdzinājums elektroenerģijas uzkrāšanas tehnoloģijām pierādīja to, ka katra no iekārtām ir ļoti atšķirīgas gan pēc uzkrāšanas veida, gan pēc uzkrātās jaudas. Mājsaimniecības uzkrāšanas risinājumam tika apskatītas litija-jona baterijas. Tas ir viens no perspektīvākajiem uzkrāšanas veidiem ar lielu potenciālu uz nākotni. Pētot šo uzkrāšanas veidu tiku pie rezultāta, ka vēl litija-jonu baterijas ir mazliet par dārgu, lai kompensētu ieguldītos līdzekļus. Darbā ir 66 lappuses, 30 attēli, 6 tabulas, 5 pielikumi un 43 informācijas avoti.
Atslēgas vārdi Elektroenerģijas uzkrāšana, elektroenerģijas uzkrāšanas risinājumi mājsaimniecībās, elektroenerģija, uzkrāšana, litija-jona baterijas.
Atslēgas vārdi angļu valodā Electricity storage, electricity storage solutions in households, electricity, storage, lithium-ion batteries.
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 05.09.2023 08:43:11