Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Smart Power Systems
Title in original language "Elektroenerģijas uzkrāšanas risinājumi mājsaimniecībās"
Title in English "Electricity Storage Solutions in Households"
Department Faculty of Electrical and Environmental Engineering
Scientific advisor Laila Zemīte
Reviewer Jevgeņijs Kozadajevs
Abstract Šajā darbā tika aprakstīta elektroenerģijas uzkrāšana, izpētīti elektroenerģijas uzkrāšanas risinājumi, savstarpēji salīdzināti un izvēlēts viens konkrēts risinājums mājsaimniecībai. Darbā ir aprakstīti četrpadsmit dažādi elektroenerģijas uzkrāšanas risinājumi. Savstarpējais salīdzinājums elektroenerģijas uzkrāšanas tehnoloģijām pierādīja to, ka katra no iekārtām ir ļoti atšķirīgas gan pēc uzkrāšanas veida, gan pēc uzkrātās jaudas. Mājsaimniecības uzkrāšanas risinājumam tika apskatītas litija-jona baterijas. Tas ir viens no perspektīvākajiem uzkrāšanas veidiem ar lielu potenciālu uz nākotni. Pētot šo uzkrāšanas veidu tiku pie rezultāta, ka vēl litija-jonu baterijas ir mazliet par dārgu, lai kompensētu ieguldītos līdzekļus. Darbā ir 66 lappuses, 30 attēli, 6 tabulas, 5 pielikumi un 43 informācijas avoti.
Keywords Elektroenerģijas uzkrāšana, elektroenerģijas uzkrāšanas risinājumi mājsaimniecībās, elektroenerģija, uzkrāšana, litija-jona baterijas.
Keywords in English Electricity storage, electricity storage solutions in households, electricity, storage, lithium-ion batteries.
Language lv
Year 2023
Date and time of uploading 05.09.2023 08:43:11