Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Aviācijas transports
Nosaukums Dzirksteļaizdedzes virzuļdzinēja veiktspējas un ekoloģijas uzlabošana lietojot papildus iesmidzināšanas sistēmu.
Nosaukums angļu valodā Performance and Ecology Improvement with an Additional Injection System for Spark Ignited Reciprocating Engine.
Struktūrvienība 25100 Aeronautikas institūts
Darba vadītājs Māris Hauka
Recenzents Ilmārs Blumbergs
Anotācija Darba tēma ir “Dzirksteļaizdedzes virzuļdzinēja veiktspējas un ekoloģijas uzlabošana lietojot papildus iesmidzināšanas sistēmu”. Darba autors: Jēkabs Pavlovskis un darba vadītājs: profesors, Dr.sc.ing. Māris Hauka. Darbā tiek aplūkota vispārīgā informācija par virzuļdzinējiem, to pielietojums aviācijā, izmantotās degvielas, apskatītas papildus iesmidzināmi šķidrumi, kas paradzēti dzinēju darbības parametru uzlabošanai, kā arī apskatīti ekoloģiskie aspekti šādai modifikācijai. Tiek izveidota papildus iesmidzināšanas sistēmas blokshēma un aprēķinu metodika uz kuras pamata tiek veikti aprēķini papildus šķidrumu iesmidzei. Darbs sastāv no sekojošām nodaļām: ievads, teorijas izklāsts, metodika, aprēķini, rezultāti, secinājumi, izmantotā literatūra un pielikumi.
Atslēgas vārdi Iesmidzināšanas sistēma, ūdens iesmidzināšana, spirtu iesmidzināšāna
Atslēgas vārdi angļu valodā injection system, water injection, alcohol injection
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 14.06.2023 14:37:24