Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Aviation Transport
Title in original language Dzirksteļaizdedzes virzuļdzinēja veiktspējas un ekoloģijas uzlabošana lietojot papildus iesmidzināšanas sistēmu.
Title in English Performance and Ecology Improvement with an Additional Injection System for Spark Ignited Reciprocating Engine.
Department
Scientific advisor Māris Hauka
Reviewer Ilmārs Blumbergs
Abstract Darba tēma ir “Dzirksteļaizdedzes virzuļdzinēja veiktspējas un ekoloģijas uzlabošana lietojot papildus iesmidzināšanas sistēmu”. Darba autors: Jēkabs Pavlovskis un darba vadītājs: profesors, Dr.sc.ing. Māris Hauka. Darbā tiek aplūkota vispārīgā informācija par virzuļdzinējiem, to pielietojums aviācijā, izmantotās degvielas, apskatītas papildus iesmidzināmi šķidrumi, kas paradzēti dzinēju darbības parametru uzlabošanai, kā arī apskatīti ekoloģiskie aspekti šādai modifikācijai. Tiek izveidota papildus iesmidzināšanas sistēmas blokshēma un aprēķinu metodika uz kuras pamata tiek veikti aprēķini papildus šķidrumu iesmidzei. Darbs sastāv no sekojošām nodaļām: ievads, teorijas izklāsts, metodika, aprēķini, rezultāti, secinājumi, izmantotā literatūra un pielikumi.
Keywords Iesmidzināšanas sistēma, ūdens iesmidzināšana, spirtu iesmidzināšāna
Keywords in English injection system, water injection, alcohol injection
Language lv
Year 2023
Date and time of uploading 14.06.2023 14:37:24