Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Būvniecība
Nosaukums "Elastīgā betonauduma -EBA(CC) izstrāde", (Inž.pr."Dzīvojamās ēkas pārbūves projekts, Tērbatas ielā 84, Rīga")
Nosaukums angļu valodā "Elaboration of Concrete canvas material EBA(CC)", (Eng."Reconstruction of residential building, Tērbata’s street-84, Rīga")
Struktūrvienība 24000 Būvniecības inženierzinātņu fakultāte
Darba vadītājs Aleksandrs Korjakins
Recenzents Rihards Gailītis
Anotācija ANOTĀCIJA Šajā darbā ir veikta eksperimentālā izpēte materiāliem, kas nodrošina grunts pastiprināšnu un tās aizsardzību, veikta teorētiskā analīze par kompozītmateriālu elastīgo betonaudumu - EBA(CC), to konstruktīviem sastāviem un pielietojumiem. Izpētes darba mērķis ir izveidot kompozītmateriālu – Elastīgo grunts pledu no Latvijas tirgū pieejamiem būvmateriāliem, veikt “Elastīgā grunts pleda” mehānisko testēšanu un sniegt secinājumus tālāko procesu un lēmumu pieņemšanai attiecībā uz materiāla izgatavi. Elastīgā grunts pleda materiāla praktiskā pielietojuma perspektīva Latvijā: nogāžu pretizskalošanās aizsardzībai, grāvju gultņu aizsardzībai, dambju aizasargvalņu stiprināšanai, norobežošanai, ātru patvērumu būvju, laukumu(civilām, militārām) vajadzībām izveidei, grunts aizsardzībai ostās, lauksaimniecībā, kā arī mākslā un dizainā. Eksperimentālās izpētes rezultātā izveidots kompozītmateriāls izmantojot neausto ģeotekstilu, kas saistīts ar trīs tipu dāžādu sausā betona sastāviem (cements, skalota grants, granīta smilts). Lai noskaidrotu izstrādātā kompozītmateriāla īpašības, paraugi pēc to izgataves 28 dienā testēti zem dažādām mehāniskām slodzēm. Darbā ir 158 lapaspuses, 64 attēli, 26tabulas un 23nosaukuma informācijas avoti. INŽENIERPROJEKTS DZĪVOJAMĀS ĒKAS PĀRBŪVE, TĒRBATAS IELĀ-84, RĪGA Tehniskā projekta ietvaros izstrādāt dzīvojamās ēkas pārbūvi, paredzot 1stāvu kā mazumtirdzniecības telpas, 2,3,4(jumta) stāvs- dzīvokļu telpas, palielināt ēkas būvapjomu pieblombējot jaunpiebūvi esošās ēkas DA daļā, izstrādājot arhitektoniskos, interjera, inženiertehniskos risinājumus. Projekta mērķis ir kvalitatīva,tehniski un estētiski mūsdienīga, funkcionāli ērta vairākdzīvokļu ēka ar interjerdizaina - tirdzniecības telpu pirmajā un daļēji pagrabstāvā.
Atslēgas vārdi Elastīgais betonauduma-EBA(CC) izstrāde.
Atslēgas vārdi angļu valodā Elaboration of Concrete Canva-EBA(CC).
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 13.06.2023 21:07:36