Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transporta sistēmu inženierija
Nosaukums Ekspress sūtījumu piegādes uzņēmuma iekšdedzes dzinēju autoparka nomaiņa uz elektrisko.
Nosaukums angļu valodā Express Delivery Company’s Internal Combustion Engine Fleet Replacement with Electric.
Struktūrvienība 25100 Aeronautikas institūts
Darba vadītājs Aloizs Lešinskis
Recenzents Emma Šidlovska
Anotācija Bakalaura darbs ar projekta daļu “Ekspress sūtījumu piegādes uzņēmuma iekšdedzes dzinēju autoparka nomaiņa uz elektrisko autoparku”. Darba autors - Raivis Porietis, darba vadītājs - Mg. sc. ing., docents Aloizs Lešinskis. Darba mērķis – izpētīt un izanalizēt iespējamos variantus iekšdedzes dzinēju kravas mikroautobusu autoparka nomaiņai uz elektriskās piedziņas spēkratiem. Darbs sastāv no trīs daļām: 1) Elektrisko automašīnu vispārējais apskats un aktualitāte pagātnē un mūsdienās; 2) Uzņēmuma darbības sfēras apraksts; 3) Jaunu elektrisko transportlīdzekļu iegādes aprēķini. Darba uzdevums pirmajā daļā ir iepazīties ar elektroauto vēsturi, to uzbūvi, priekšrocībām un trūkumiem salīdzinājuma ar iekšdedzes dzinēju automašīnām. Otrās daļas uzdevums ir saistīts ar uzņēmuma un tā struktūras apskati, darbības sfēras aprakstu un konkurenci Latvijas tirgū. Trešās daļas uzdevums ir iepazīties ar piedāvājumiem no transportlīdzekļu ražotājiem, veikt iegādes, amortizācijas un nolietojuma aprēķinus, lai atrastu izdevīgāko variantu. Galvenie atslēgas vārdi: elektroauto aktualitāte, elektriskā komerctransporta izmaksas, amortizācijas atskaitījumi, nolietojuma izmaksas. Darbs satur 60 lapas, 12 attēlus, 31 tabulu, 5 formulas, 10 grafikus, 26 literatūras avotus, 3 A1 formāta rasējumus.
Atslēgas vārdi elektroauto aktualitāte, elektriskā komerctransporta izmaksas, amortizācijas atskaitījumi, nolietojuma izmaksas
Atslēgas vārdi angļu valodā relevance of electric vehicles, cost of electric commercial vans, amortization costs, depreciation costs.
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 25.05.2023 16:54:44