Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Darba aizsardzība
Nosaukums Nelaimes gadījumu samazināšana ugunsdzēsēju glābēju darbā Latvijā
Nosaukums angļu valodā Reducing the accident rate of firefighters in Latvia
Struktūrvienība 22000 Inženierekonomikas un vadības fakultāte
Darba vadītājs Guna Bazone
Recenzents Evita Biezmane
Anotācija Darba mērķis ir ir nelaimes gadījumu samazināšana un gandrīz notikušo nelaimes gadījumu sistēmas ieviešanu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Teorētiskajā daļā tiek aprakstīta darba aizsardzības sistēma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā. Kādi pasākumi tiek veikti, lai sasniegtu šos mērķus. Darbā tiek apskatīti gandrīz notikuši nelaimes gadījumi darbā (near miss accidents).Sniegta īsa informācija par divām svarīgākajām pētniecības metodēm sociālajā zinātnē - aptaujas anketām un ekspertu intervijām. Analītiskajā daļā tiek aprakstīta ugunsdzēsēju glābēju darba specifika un prasības Eiropas valstīs, konkrēti pieminot Vāciju. Tiek aprakstīta arī ugunsdzēsēju darba ikdiena, par darbu ar aprīkojumu, nodarbībām, ugunsdzēsības un glābšanas dienesta uzdevumiem. Tiek sniegts īss pārskats par Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta veikto darbu un nelaimes gadījumu statistiku un to galvenajiem iemesliem. Praktiskajā daļā tiek apskatīta nelaimes gadījumu riska samazināšana Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā. Tiek piedāvāta prasību izstrāde sporta nodarbībām, jaunu apmācību poligonu izveide un gandrīz notikušo nelaimes gadījumu uzskaites ieviešana Darbā pārsvarā tiek izmantoti Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta iekšējie dokumenti, LR Ministru kabineta noteikumi, dienesta statistikas dati, mācību literatūra darba aizsardzībā, kā arī tiešsaites materiāli.
Atslēgas vārdi Darba mērķis ir ir nelaimes gadījumu samazināšana un gandrīz notikušo nelaimes gadījumu sistēmas ieviešanu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).
Atslēgas vārdi angļu valodā The aim of the study is to reduce accidents and introduce a near miss accident reporting and investigation system in the State Fire and Rescue Service (SFRS) of Latvia.
Valoda lv
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 22.05.2023 22:37:27