Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Vadīšana starptautiskos uzņēmumos
Nosaukums Luksusa automobiļu iegāde un lojalitāte zīmolam, pamatojoties uz automobiļa cenu, ienākumu līmeni un klientu apmierinātību.
Nosaukums angļu valodā Purchase of Luxury Cars and Brand Loyalty Based on the Car Price, Level of Income and Customer Satisfaction
Struktūrvienība 01B00 Rīgas Biznesa skola
Darba vadītājs Inese Muzikante
Recenzents Ieva Veidemane
Anotācija Pētījums par luksusa automobiļu iegādi un zīmola lojalitāti ir svarīgs, lai izprastu patērētāju uzvedību un izvēli, kā arī palīdzētu automobiļu ražotājiem uzlabot savu zīmolu un pievilināt jaunus patērētājus. Pētījuma mērķis ir analizēt, kā automobiļa cena, ienākumu līmenis un patērētāju apmierinātība ar auto ietekmē zīmola lojalitāti. Pētījums tika veikts, aptaujājot luksusa automobiļu īpašniekus. Rezultāti parāda, ka patērētāju izvēles pamatā ir automobiļa cena un ienākumu līmenis. Tāpat kā daudzos citos pētījumos, rezultāti atklāj, ka augstāka cena ne vienmēr nozīmē augstāku kvalitāti, un tādēļ patērētāju uzticība zīmolam var būt saistīta ar zīmola vēsturi un reputāciju. Var izdarīt secinājumu, ka patērētāju apmierinātība ir mazāk svarīgs faktors nekā automobiļa cena un ienākumu līmenis. Tomēr, ja patērētājs ir apmierināts ar savu pirkumu, tad tas var palīdzēt uzlabot zīmola lojalitāti un pozitīvās mutiskās atsauksmes . Pētījuma secinājumi var būt noderīgi luksusa automobiļu ražotājiem, kuri varētu uzlabot savu zīmolu, piedāvājot produktus, kas atbilst patērētāju vēlmēm un prasībām, kā arī pievilina jaunus patērētājus un paaugstina zīmola lojalitāti. Pētījumā iegūtie dati sniedz ieskatu patērētāju uzvedībā un palīdz izprast to, kā darbojas luksusa automobiļu tirgus. Diplomdarba apjoms ir 33 lapaspuses, un tajā ir iekļautas 4 tabulas un 95 atsauces. Diplomdarbs ir rakstīts angliski.
Atslēgas vārdi luksusa automobilis, lojalitāte zīmolam, klientu uzvedība, klientu apmierinātība
Atslēgas vārdi angļu valodā luxury cars, brand loyalty, customer behaviour, customer satisfaction
Valoda eng
Gads 2023
Darba augšupielādes datums un laiks 14.04.2023 20:52:07