Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģija
Nosaukums "Dinamiskā radiatora vārsta ietekme uz apkures sistēmas energoefektivitāti"
Nosaukums angļu valodā "Influence of dynamic radiator valve on the energy efficiency of heating system"
Struktūrvienība 24300 Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas institūts
Darba vadītājs Aleksandrs Zajacs
Recenzents Anatolijs Borodiņecs
Anotācija Dmitrija Siņicas maģistra darbs “Dinamiskā radiatora vārsta ietekme uz apkures sistēmas energoefektivitāti ” sastāv no literatūras apskata un pētījuma daļas. Darba teorētiskajā daļā ir veikta literatūras analīze. Ir apskatīti apkures hidrauliskas balansēšanas metodes un radiatoru vārstu veidi, kā arī noteikts dinamiskā radiatora vārstā darbības diapazons. Maģistra darba pētījumā daļā tika veikts eksperiments ar divu veidu radiatoru vārstiem un iegūtie dati salīdzināti ar teorētiski iegūtiem. Kopējā apkures sistēmā tika ieregulētā pēc 4. scenārijiem, mainot sistēmas noslodzi. Pēc veiktiem eksperimentiem dati tika izanalizēti un izstrādāti priekšlikumi. Maģistra darbs sastāv no 70 lapām, kurās ir iekļautas: 3 sadaļas, 1 formula, 36 attēli, 8 tabulas un 5 pielikumi. Darbā tika izmantoti 50 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi Apkures sistēmas energoefektivitātē, diferenciālais spiediens, dinamiskais radiatora vārsts, hidrauliska balansēšana, radiatora vārsts, siltumenerģijas samazināšana.
Atslēgas vārdi angļu valodā Heating systems in energy efficiency, radiator valve, dynamic radiator valve, hydraulic balancing, differential pressure, heat reduction.
Valoda lv
Gads 2022
Darba augšupielādes datums un laiks 12.06.2022 15:13:47