Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Heat, Gas and Water Tehnology
Title in original language "Dinamiskā radiatora vārsta ietekme uz apkures sistēmas energoefektivitāti"
Title in English "Influence of dynamic radiator valve on the energy efficiency of heating system"
Department 24300 Institute of Heat, Gas and Water Technology
Scientific advisor Aleksandrs Zajacs
Reviewer Anatolijs Borodiņecs
Abstract Dmitrija Siņicas maģistra darbs “Dinamiskā radiatora vārsta ietekme uz apkures sistēmas energoefektivitāti ” sastāv no literatūras apskata un pētījuma daļas. Darba teorētiskajā daļā ir veikta literatūras analīze. Ir apskatīti apkures hidrauliskas balansēšanas metodes un radiatoru vārstu veidi, kā arī noteikts dinamiskā radiatora vārstā darbības diapazons. Maģistra darba pētījumā daļā tika veikts eksperiments ar divu veidu radiatoru vārstiem un iegūtie dati salīdzināti ar teorētiski iegūtiem. Kopējā apkures sistēmā tika ieregulētā pēc 4. scenārijiem, mainot sistēmas noslodzi. Pēc veiktiem eksperimentiem dati tika izanalizēti un izstrādāti priekšlikumi. Maģistra darbs sastāv no 70 lapām, kurās ir iekļautas: 3 sadaļas, 1 formula, 36 attēli, 8 tabulas un 5 pielikumi. Darbā tika izmantoti 50 literatūras avoti.
Keywords Apkures sistēmas energoefektivitātē, diferenciālais spiediens, dinamiskais radiatora vārsts, hidrauliska balansēšana, radiatora vārsts, siltumenerģijas samazināšana.
Keywords in English Heating systems in energy efficiency, radiator valve, dynamic radiator valve, hydraulic balancing, differential pressure, heat reduction.
Language lv
Year 2022
Date and time of uploading 12.06.2022 15:13:47