Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transportbūves
Nosaukums “Virsmas apstrādes tehnoloģiju Slurry Seal un Chip Seal pielietošana Latvijas autoceļiem” (“Valsts galvenā autoceļa A7 posma km 80.2 – 84.2 pārbūve”)
Nosaukums angļu valodā “Application of Surface Treatment Technologies Slurry Seal and Chip Seal to Latvian roads” (“Reconstruction of State Main Road A7 Section from 80.2 km to 84.km”)
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs Viktors Haritonovs
Recenzents Artūrs Riekstiņš, Pētniecības vadības un attīstības daļas projektu vadītājs, VSIA "Latvijas Valsts ceļi"
Anotācija Noslēguma darbs sastāv no divām daļām: Bakalaura darbs ar nosaukumu “Virsmas apstrādes tehnoloģiju Slurry Seal un Chip Seal pielietošana Latvijas autoceļiem”. Darba mērķis: Veikt literatūras analīzi un izsecināt, kuros Latvijas reģionos un vietās labāk būtu izmantot Chip Seal un kuros Slurry Seal virsmas apstrādes tehnoloģiju, lai paildzinātu ceļa mūža ilgumu. Virsmas apstrāde ir aktuāls risinājums, kā paildzināt ceļa mūža garumu, kas ir iemantojusi popularitāti Latvijā. Darbā tiek analizēti Latvijas klimatiskie apstākļi dažādos reģionos, tiek apskatītas divas virsmas apstrādes tehnoloģijas – Chip Seal un Slurry Seal, kā arī Multisurfacing. Apkopojot iegūtos datus tiek salīdzināts, kuros Latvijas reģionos un vietās labāk izmantot katru virsmas apstrādes tehnoloģiju, lai nodrošinātu labāku veikto darbu kvalitāti. Inženierprojekts ar nosaukumu “Valsts galvenā autoceļa A7 posma km 80.2 - 84.2 pārbūve” Esošā ceļa posma nobrauktuvju un pieslēgumu risinājumi neatbilst standartu prasībām, kā arī esošais segums ir nolietojies. Caurtekas ir labā stāvoklī, bet aizsērējušas. Iebraukšanas uz izbraukšanas zonas no degvielas uzpildes stacijas ir neatbilstošas standartiem un nav aprīkotas ar ceļa zīmēm. Autobusu pieturvietām bojātas betona apmales un pasažieru paviljoni morāli novecojuši. Projektā plānots pārbūvēt pamatceļa un nobrauktuvju konstrukcijas, uzstādīt 1 caurteku nobrauktuvē un tīrīt 3 caurtekas zem pamatceļa, atjaunot autobusu pieturvietas, uzstādīt pasažieru paviljonus, veikt apzaļumošanu, uzstādīt jaunas ceļa zīmes un uzklāt horizontālos apzīmējumus. Visi projektā iekļautie risinājumi atbilst Latvijas Valsts standartu un normatīvo dokumentu prasībām. Darba kopējais apjoms ir 194 lapas, kurās ietilpst 85 tabulas, 24 attēli un 19 rasējumi. Izmantoti 30 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi Virsmas apstrāde, Slurry Seal, Chip Seal, Valsts galvenais autoceļš A7
Atslēgas vārdi angļu valodā Surface treatment technologies, Slurry Seal, Chip Seal, A7 main state highway
Valoda lv
Gads 2022
Darba augšupielādes datums un laiks 10.06.2022 12:42:45