Studiju veids |
bakalaura akadēmiskās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Ķīmijas tehnoloģija |
Nosaukums |
Dažādu faktoru ietekme uz antioksidantu sistēmu produktos ar Arthrospira platensis |
Nosaukums angļu valodā |
Effect of different factors on the antioxidant system in products with Arthrospira platensis |
Struktūrvienība |
14000 Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte |
Darba vadītājs |
Agnese Stunda-Zujeva |
Recenzents |
Aija Romanovska |
Anotācija |
Bakalaura darbā pētīts mikroaļģes Arthrospira platensis produktu antioksidantu
aktivitātes ietekmējošie faktori. Literatūras apskatā apkopota informācija par
antioksidantiem, kurus satur A. platensis, to nozīmi un nepieciešamību cilvēkam. Aprakstīta antioksidantu aktivitātes noteikšanas metožu reakciju mehānismi. Apkopota informācija, par faktoriem, kas ietekmē mikroaļģes antioksidantu sistēmu.
Eksperimentālajā daļā pielietotas pieejamās antioksidantu aktivitātes noteikšanas
metodes (FRAP un ABTS) un kopējo polifenolu standarta noteikšanas Folīna-Čikalteu
(Folin-Ciocalteu) metode. Pētīta ekstrahentu, temperatūras, ultraskaņas, uzglabāšanas laika, sulas un sīrupu pievienošanas ietekme uz antioksidantu aktivitāti.
Darbā izmantota VĶT institūtā un RTU Zinātniskās bibliotēkā pieejamā literatūra un
elektroniskās datu bāzes, un internets. Apskatītie literatūras avoti ir angļu valodā, kas izdoti no 1994. līdz 2022. gadam.
Bakalaura darbs uzrakstīs latviešu valodā, satur 68 lpp, 35 attēlus, 28 tabulas, 2 pielikumus, darbā izmantoti 80 literatūras avoti. |
Atslēgas vārdi |
Mikroaļģes, Arthrospira platensis, antioksidantu aktivitāte, FRAP, ABTS, KPF |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
Microalgae, Arthrospira platensis, antioxidant activity, FRAP, ABTS, TPC |
Valoda |
lv |
Gads |
2022 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
07.06.2022 17:17:15 |