Form of studies |
Bachelor |
Title of the study programm |
Chemical Technology |
Title in original language |
Dažādu faktoru ietekme uz antioksidantu sistēmu produktos ar Arthrospira platensis |
Title in English |
Effect of different factors on the antioxidant system in products with Arthrospira platensis |
Department |
14000 Faculty of Material Science and Applied Chemistry |
Scientific advisor |
Agnese Stunda-Zujeva |
Reviewer |
Aija Romanovska |
Abstract |
Bakalaura darbā pētīts mikroaļģes Arthrospira platensis produktu antioksidantu
aktivitātes ietekmējošie faktori. Literatūras apskatā apkopota informācija par
antioksidantiem, kurus satur A. platensis, to nozīmi un nepieciešamību cilvēkam. Aprakstīta antioksidantu aktivitātes noteikšanas metožu reakciju mehānismi. Apkopota informācija, par faktoriem, kas ietekmē mikroaļģes antioksidantu sistēmu.
Eksperimentālajā daļā pielietotas pieejamās antioksidantu aktivitātes noteikšanas
metodes (FRAP un ABTS) un kopējo polifenolu standarta noteikšanas Folīna-Čikalteu
(Folin-Ciocalteu) metode. Pētīta ekstrahentu, temperatūras, ultraskaņas, uzglabāšanas laika, sulas un sīrupu pievienošanas ietekme uz antioksidantu aktivitāti.
Darbā izmantota VĶT institūtā un RTU Zinātniskās bibliotēkā pieejamā literatūra un
elektroniskās datu bāzes, un internets. Apskatītie literatūras avoti ir angļu valodā, kas izdoti no 1994. līdz 2022. gadam.
Bakalaura darbs uzrakstīs latviešu valodā, satur 68 lpp, 35 attēlus, 28 tabulas, 2 pielikumus, darbā izmantoti 80 literatūras avoti. |
Keywords |
Mikroaļģes, Arthrospira platensis, antioksidantu aktivitāte, FRAP, ABTS, KPF |
Keywords in English |
Microalgae, Arthrospira platensis, antioxidant activity, FRAP, ABTS, TPC |
Language |
lv |
Year |
2022 |
Date and time of uploading |
07.06.2022 17:17:15 |