Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve
Nosaukums 3D drukātas detaļas projektēšana un izgatavošana ar mērķi integrēt reālā ražošanas procesā.
Nosaukums angļu valodā Strength analysis of 3D printed components.
Struktūrvienība 25600 Mehānikas un mašīnbūves institūts
Darba vadītājs Ivo Vaicis
Recenzents Kalvis Kravalis
Anotācija Maģistra darba nosaukums ir “3D drukāto komponentu stiprības analīze”. Mērķis ir analizēt izstrādātas 3D drukātas komponentes ar dažādiem uzpildes modeļiem stiprību un salīdzināt skaitlisko stiprības analīzi ar parasto neaizpildīto komponentu. Galveno faktoru salīdzinājums dos iespēju definēt galvenās strukturālās un mehāniskās īpašības un to, cik uzticams var būt 3D modelis ar dažādiem strukturālajiem aizpildījumiem un ieejām, kas jāpārbauda, izmantojot četru punktu lieces testu projektēšanas programmatūrā SOLIDWORKS, lai salīdzinātu rezultātus. ietekmēto strukturālo īpašību ziņā. Maģistra darbs sastāv no trim daļām: Darba pirmā nodaļa ir iepazīstināšana ar jaunākajiem 3D drukas rīkiem un tehnikām un to attīstību gadu gaitā. Darba otrajā nodaļā ir izklāstīts teorētiskais ietvars un izmantotā metodoloģija. Trešajā nodaļā ir izklāstīts mana darba pamats un apsvērumi, lai iegūtu analītiskos rezultātus un izdarītu secinājumus. Šis pētījums rada pamatu simulācijai, kas ir svarīga 3D drukas komponentu projektēšanā.
Atslēgas vārdi Piedevu ražošana, 3D druka, uzpilde, lieces pārbaude, pielietojums, materiāls, slodze, simulācija, nobīde, spriedze, deformācija, režģis, līnija.
Atslēgas vārdi angļu valodā Additive manufacturing, 3D printing, Infill, Bend test, Application, Material, Load, Simulation, Displacement, Stress, Grid, Line.
Valoda eng
Gads 2022
Darba augšupielādes datums un laiks 06.06.2022 21:48:59