Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Dzelzceļa elektrosistēmas
Nosaukums Runas informatora izstrāde kopīgai lietošanai ar radiostaciju RS-46 ritošā sastāva vadītāju automātiskai apziņošanai
Nosaukums angļu valodā Development of a speech informant for joint use with the RS-46 radio station for automatic notification of rolling stock drivers
Struktūrvienība 25500 Transporta institūts
Darba vadītājs Andrejs Potapovs
Recenzents Aleksandrs Reva
Anotācija Bakalaura darbā “Runas informatora izstrāde kopīgai lietošanai ar radiostaciju RS-46 ritošā sastāva vadītāju automātiskai apziņošanai” tika pētīta dzelzceļa skaņas un radio signalizācijas vēsture, izskatīti dzelzceļa sakaru veidi un to mērķis, kā arī runas informatoru veidi un to piemērošanas jomas, tai skaitā uz dzelzceļa. Analizēta nelaimes gadījumu statistika un izvēlētas pārbrauktuves, kā vietas, kas pakļautas satiksmes negadījumiem, lai brīdinātu ritošā sastāva vadītāju. Pamatojoties uz izpētīto informāciju, tika izveidots runas informatora modelis, saskaņotas un pārbaudītas praksē slēguma metodes radiostacijai RS-46MCB, kuru dotajā brīdī izmanto dispečeru signalizācijā. Iegūto datu un izdarītās analīzes rezultātā, autors secināja, ka piedāvātā izziņošanas metode ritošā sastāva vadītājiem par šķēršļu esību uz dzelzceļa pārbrauktuves ļaus uzlabot satiksmes drošību, kā arī perspektīvā iespēju izmantot runas informatoru kopā ar jebkurām kontroles ierīcēm, kurās nepieciešama informācijas izziņošana Valsts akciju sabiedrības “Latvijas dzelzceļš” infrastruktūras objektos. Dokumentā ir 76 lappuses, 37 attēli, 7 tabulas 2 pielikumi un 17 informācijas avoti.
Atslēgas vārdi Runas informatora izstrāde kopīgai lietošanai ar radiostaciju RS-46 ritošā sastāva vadītāju automātiskai apziņošanai.
Atslēgas vārdi angļu valodā Development of a speech informant for joint use with the RS-46 radio station for automatic notification of rolling stock drivers.
Valoda lv
Gads 2022
Darba augšupielādes datums un laiks 05.06.2022 16:21:00