Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transporta sistēmu inženierija
Nosaukums Kravas elektromobiļu izmantošanas perspektīvas analīze avio kravu pārvadājumos transporta ekspedīcijas uzņēmumā.
Nosaukums angļu valodā Analysis of the Perspective of Using Electric Trucks in Air Freight Transportation in a Transport Forwarding Company.
Struktūrvienība 25100 Aeronautikas institūts
Darba vadītājs Viktors Feofanovs
Recenzents Vladislavs Žavtkēvičs
Anotācija Maģistra darbs ar tēmu “Kravas elektromobiļu izmantošanas perspektīvas analīze avio kravu pārvadājumos transporta ekspedīcijas uzņēmumā” izveidots ar mērķi ieviest elektrisko transportlīdzekli ekspedīcijas uzņēmumā paaugstinot ekoloģisko drošību un samazināt augstās nomāšanas izmaksas kravu pārvadājumiem Rīgā un tās apkārtnē, izstrādājot projektu. Pētāmās problēmas pamatā ir Latvijas ekspedīcijas uzņēmums, kas izmanto iekšdedzes dzinēja transportlīdzekli gaisa kravu pārvadājumiem Rīgā un tās apkārtnē un kas ir kaitīgs apkārtējai videi un sastāda dārgas nomāšanas izmaksas. Darba pirmajā daļā tiek izpētīti elektriskie transportlīdzekļi, to veidi un komponentes, kā arī, to plusi un mīnusi. Darba otrajā daļā tiek aprakstīts pētāmais Latvijas ekspedīcijas uzņēmums, tā darbība un darbības rezultāti. Tiks izanalizēts gaisa kravu apjoms gan importa, gan eksporta gaisa kravu piegādēm Rīgas un tās apkārtnē par 2021.gada laika posmu. Tiks apskatīta transportēšanas iespējas un elektrisko transportlīdzekļu perspektīvas uzņēmumā. Trešajā daļā tiks veikta projekta izstrāde elektrisko transportlīdzekļu ieviešanā kravu pārvadājumiem loģistikas uzņēmumā. Tiks veikti tehniski ekonomiskie aprēķini, kur tiks noteikti elektriskā transportlīdzekļa ieviešanas un uzturēšanas izdevumi salīdzinot ar dotā brīža izmantojamo dīzeļa transportlīdzekli. Maģistra darbs sastāv no 83 lapas. Darbā ievietoti 28 attēli, 18 tabulas, 44 formulas, kā arī 42 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi Elektromobilis, gaisa kravu pārvadājumi, loģistikas uzņēmums, perspektīva, ilgtspējība
Atslēgas vārdi angļu valodā Electric truck, Air freight, Logistics company, perspective, sustainability
Valoda lv
Gads 2022
Darba augšupielādes datums un laiks 03.06.2022 00:30:27