Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Viedās elektroniskās sistēmas
Nosaukums Universāls vairākizeju līdzsprieguma pārveidotājs.
Nosaukums angļu valodā Universal Multiple Output DC-DC converter.
Struktūrvienība 13300 Mikroviļņu inženierijas un elektronikas institūts
Darba vadītājs Deniss Stepins
Recenzents Sergejs Tjukovs
Anotācija Šis darbs sastāv no trim nodaļām, ievada, secinājumiem un atsaucēm. Iekš Pirmajā nodaļā ir aprakstīti pārslēgšanas režīma DC-DC pārveidotāji. Otrā nodaļa ir veltīta vairāku izeju DC-DC pārveidotāja projektēšanai. Trešajā nodaļā ir sniegta projektētā pārveidotāja eksperimentālā verifikācija. Diplomdarbs ir uzrakstīts angļu valodā un sastāv no 73 lapām, 28 attēliem, 12 tabulām, 4 pielikumiem, 34 literatūras avotiem. Mūsdienu elektronizācijas un mobilizācijas laikmetā dažādas pārnēsājamas elektroniskās ierīces ir kļuvušas par neizbēgamu mūsu dzīves sastāvdaļu. Tos var pieslēgt līdzstrāvas vai maiņstrāvas sprieguma avotiem mūsu mājās, automašīnās, transportā utt. Daudziem cilvēkiem ir automašīnas, un daudzi cilvēki tajās izmanto dažādas elektroniskas pārnēsājamas ierīces. Bieži vien automašīnas lokālajam elektriskajam līdzstrāvas tīklam vienlaikus ir jāpievieno 3 vai pat vairākas elektroniskas ierīces. Dažādām elektroniskām ierīcēm ir nepieciešams ieejas līdzstrāvas spriegums no 5 V līdz 20 V un dažreiz pat lielāks. Vairāki izejas barošanas avoti bieži ir paredzēti pieslēgšanai maiņstrāvas elektrotīklam, un šī barošana parasti ir laboratorijas tipa, tāpēc diezgan dārga un apjomīga. Daži līdzstrāvas-līdzstrāvas pārveidotāji ar vairākām izejām automašīnām ir pieejami tirdzniecībā, taču tiem ir atsevišķas izejas sprieguma vērtības (piemēram, 3,3 V, 5 V, 12 V utt.). Darba mērķis ir izveidot lētu līdzstrāvas-līdzstrāvas pārveidotāju, ko var izmantot automašīnās, lai vienlaikus darbinātu līdz 3 elektroniskām ierīcēm. Tam ir divas 5 V izejas USB darbināmām ierīcēm un viena izeja ar regulējamu izejas spriegumu 5 V – 20 V. Pārveidotājam ir arī izejas sprieguma indikators un regulatora poga.
Atslēgas vārdi DC-DC converters, Buck converter, Buck-Boost converter, Efficiency, DC voltage, Switching frequency, DC current.
Atslēgas vārdi angļu valodā Līdzstrāvas-līdzstrāvas pārveidotāji, Buck pārveidotājs, Buck-Boost pārveidotājs, Efektivitāte, līdzstrāvas spriegums, Pārslēgšanas frekvence, līdzstrāva.
Valoda eng
Gads 2022
Darba augšupielādes datums un laiks 31.05.2022 11:58:27