Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Vides inženierija
Nosaukums Ilgtspējīga patēriņa un tekstila atkritumu apsaimniekošanas principu īstenošana aprites ekonomikas kontekstā.
Nosaukums angļu valodā Implementing the principles of sustainable consumption and textile waste management in the context of the circular economy.
Struktūrvienība 27300 Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūts
Darba vadītājs Jeļena Pubule
Recenzents Anna Kubule
Anotācija Maģistra darbs ir par ātrās modes ietekmi uz vidi, ilgtspējīgu patēriņu un tekstila atkritumu apsaimniekošanu. īstenojot atbilstoši aprites ekonomikai. Apraksts par masu tirgus lomu mūsu dzīvē. Mūsdienās modes industrija ir reaģēja uz nepieciešamību pēc ilgtspējīgas un ētiski atbildīgas ražošanas. Šis pētījums pēta ātrās modes uzskatus, ilgtspējīga patēriņa, atbildīga materiālu izmantošana un tekstila atkritumu apsaimniekošana saskaņā ar aprites ekonomiku. Vairāki kritēriji tika veikta arī analīze, lai novērtētu labāko atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, tika veikta kvantitatīvā metode, lai redzētu, cik ātri mode ietekmēt sabiedrību. LCA kalkulators tika izgudrots emisiju aprēķiniem atbilstoši dzīves cikla novērtējumam. Secinājumi un rekomendācijas ir sniegtas noslēguma darba beigās.
Atslēgas vārdi Dzīves cikla novērtējums, ilgtspējīgs patēriņš, tekstila atkritumu apsaimniekošana, daudzkritēriju analīze, LCA kalkulators, kvantitīvā analīze, aprites ekonomika
Atslēgas vārdi angļu valodā Fast fashion, life cycle assessment, sustainable consumption, textile waste management, multi-criteria analysis, LCA calculator, quantitive analysis, circular economy.
Valoda eng
Gads 2022
Darba augšupielādes datums un laiks 30.05.2022 16:34:20