Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Elektrotehnoloģiju datorvadība
Nosaukums "Apsildīšanas, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas sistēmu dinamiskas elektroenerģijas patēriņa vadības un optimizācijas iespēju izpēte"
Nosaukums angļu valodā "Investigation of dynamic heating, ventilation, and air conditioning system electrical energy consumption control and optimization options"
Struktūrvienība 27100 Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūts
Darba vadītājs Pēteris Apse-Apsītis
Recenzents Andrejs Potapovs
Anotācija Maģistra darbs veltīts ēku apkures, ventilācijas un gaisa kondicionēšanas jeb HVAC sistēmu dinamiskās vadības iespēju izpētei, vadot tās atkarībā no biržas elektroenerģijas cenām. Pirmajā darba daļā tiek izpētīti vispārējie ēku HVAC sistēmu darbības principi un ēku klimata parametru ietekmējošie faktori, normatīvi un to ietekme uz cilvēku veselību. Otrajā darba daļā tiek izpētītas Rīgas Tehniskās Universitātes (turpmāk RTU) Elektrotehnikas un vides inženierzinātņu fakultātes (turpmāk EVIF) ēkas HVAC un vadības un automatizācijas jeb BMS sistēmas, veicot to apsekošanu un darbības analīzi. Trešajā darba daļā, balstoties uz veiktajiem eksperimentiem ar RTU EVIF ēkas HVAC sistēmām, tiek izstrādāts koncepta risinājums šīs ēkas HVAC sistēmu dinamiskajai vadībai atkarībā no “Nord Pool” biržas elektroenerģijas cenām, izvērtējot ieguvumus šādam vadības veidam. Darbs sastāv no 88 lapaspusēm, 61 attēla, 11 tabulām, 9 pielikumiem un 40 informācijas avotiem.
Atslēgas vārdi Energoenerģijas patēriņs optimizācija, dinamiska ēku HVAC sistēmu vadība
Atslēgas vārdi angļu valodā electricity consumption optimisation, dynamic control of building HVAC systems
Valoda lv
Gads 2022
Darba augšupielādes datums un laiks 30.05.2022 10:46:58