Studiju veids |
bakalaura akadēmiskās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Vides zinātne |
Nosaukums |
"Biomasas gazifikācija. Produkti ar augstu pievienoto vērtību" |
Nosaukums angļu valodā |
"Biomass gasification. High value added products" |
Struktūrvienība |
27300 Vides aizsardzības un siltuma sistēmu institūts |
Darba vadītājs |
Vladimirs Kirsanovs |
Recenzents |
Vivita Priedniece |
Anotācija |
Bakalaura darbu “Biomasas gazifikācija. Produkti ar pievienoto vērtību” ir izstrādājusi
Rīgas Tehniskās universitātes Elektrotehnikas un vides inženierzinātņu fakultātes Vides zinātnes
studente Liāna Belova. Bakalaura darba mērķis ir veikt biomasas gazifikacijas blakusproduktu
izvērtējumu un analīzi, ietverot daudzkritēriju analīzi, lai izpētītu to izmantošanas iespējas.
Bakalaura darbs ietver literatūras avotu analīzi un praktisko daļu. Literatūras analīzē ir apskatīts
biomasas gazifikacijas process. Papildus ir veikts apraksts par katra blakusprodukta izmantosanas
iespejam. Praktiskajā daļā ir veikta daudzkritēriju analīze izmantojot TOPSIS multikritēriju
metodi. Analīzes veikšanai tika savāktas ekspertu atzīmes par katru alternatīvu pret kritēriju un
kritēriju svari, pēc kuriem tika aprēķināts relatīvais tuvums ideālam variantam un veikta jutīguma
analīze. Darba nobeigumā ir veikti secinājumi par biomasas gazifikacijas produktu izmantošanas
iespējām, iegutiem vertejumiem un raksturojošajiem parametriem. Priekšlikumi ir izstrādāti, lai
norādītu, kādi ir iespējamie tālākie pētījuma attīstības virzieni. Darbs ir izstrādāts latviešu valodā.
Bakalaura darba apjoms ir 53 lapaspuses, tas sastāv no 3 nodaļām un 35 apakšnodaļām,
rekomendācijām un secinājumiem. Darbā tika izmantotas 2 tabulas, 17 attēli. Bakalaura darba
izstrādāšanai tika izmantoti 39 literatūras un informācijas avoti. |
Atslēgas vārdi |
Gazifikācija, produkti ar augstu pievienoto vērtību, biomasa |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
Gasification, high value-added products, biomass |
Valoda |
lv |
Gads |
2022 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
25.05.2022 11:26:09 |