Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Medicīnas inženierija un fizika
Nosaukums Ūdens osmotiskā spiediena ietekme uz rauga šūnu izdzīvotību pēc žāvēšanas
Nosaukums angļu valodā Influence of water osmotic pressure on yeast cell survival after drying
Struktūrvienība 25200 Biomedicīnas inženierzinātņu un nanotehnoloģiju institūts
Darba vadītājs A. Rapoports
Recenzents
Anotācija Darba mērķis ir izpētīt osmotiskā spiediena ietekmi uz raugu šūnu izdzīvotību pēc žāvēšanas, cenšoties pēc iespējas paaugstināt šūnu izdzīvotību. Papildus tika apskatīta PIR klases proteīnu loma pie rauga šūnas žāvēšanas-rehidratācijas. Darbā ir apskatīti literatūras dati par raugu šūnu izdzīvotību pēc žāvēšanas, osmotisko spiedienu, rauga šūnas uzbūvi un PIR proteīniem. Aprakstīts eksperimentu plāns un metodes. Izpētīti un izanalizēti eksperimentu rezultāti, veidojot secinājumus. Darba rezultāti rāda, ka augstāko izdzīvotību var iegūt, osmotiskā spiediena iegūšanai lietojot saharozi un inkubējot 3 stundas pie 1,9 MPa osmotiskā spiediena celmu PIR 4, un 4,5 stundas pie 3,1 MPa osmotiskā spiediena celmu PIR 1, 2, 3, 4. Tāpat secina, ka PIR proteīni ir nozīmīgi šūnu izdzīvotībai pēc žāvēšanas. Darbā izmantotas 5 tabulas, 32 attēli, 47 literatūras avoti. Kopējais maģistra darba apjoms sastāda 60 lapaspuses.
Atslēgas vārdi osmotiskais spiediens; rauga šūnas; PIR proteīni; žāvēšana; anabioze
Atslēgas vārdi angļu valodā osmotic pressure, yeast cells; PIR proteins; drying, anabiosis
Valoda lv
Gads 2010
Darba augšupielādes datums un laiks 19.04.2011 10:58:28