Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Digitālās humanitārās zinātnes
Nosaukums Ziedotāju segmentācija digitālajām līdzekļu vākšanas kampaņām
Nosaukums angļu valodā Donor Segmentation for Digital Fundraising Campaigns
Struktūrvienība 23000 E-studiju tehnoloģiju un humanitāro zinātņu fakultāte
Darba vadītājs Anita Straujuma
Recenzents Mārīte Kirikova
Anotācija Atslēgas vārdi: digitālās ziedošanas kampaņas, studenti, absolventi, segmentēšanas modelis, ziedošana, universitāte, bezpeļņas organizācija. Autore Lelde Loze izstrādāja maģistra darbu “Ziedotāju segmentācija digitālām ziedošanas kampaņām”. Ziedošana augstākās izglītības iestādēm ir sena un populāra tradīcija visā pasaulē. Attīstoties tehnoloģijām, ziedošanas iespējas kļūst plašākas un universitātēm ir jāizmanto pieejamie risinājumi, lai sasniegtu lielāku ziedotāju auditoriju. Lai veiksmīgāk atrastu ziedotāju, kas tiešām ir gatavs ziedot, universitātēm vai bezpeļņas organizācijām ir nepieciešams sagatavot ziedotāju segmentāciju, lai efektīvāk sasniegtu izvirzītos ziedošanas kampaņas mērķus. Maģistra darbs fokusējas uz ziedotāju segmentācijas izveidi Latvijas augstākās izglītības iestādei. Pētījumā tiek aprakstīti galvenās digitālās ziedošanas platformu iespējas Latvijā, kāpēc cilvēki un uzņēmumi ziedo universitātēm, iespējamie segmentēšanas metodes, izmantojot dažādus risinājumus. Praktiskajā daļā darba autore izveido segmentācijas modeli, kurš tika balstīts uz respondentu atbildēm aptaujā, izmantojot mašīnmācīšanās algoritmus. Darbs sastāv no 6 nodaļām, 110 lapaspusēm, 32536 vārdiem, 86 izmantotās literatūras avotiem un 1 pielikuma.
Atslēgas vārdi digitālās ziedošanas kampaņas, studenti, absolventi, segmentēšanas modelis, ziedošana, universitāte, bezpeļņas organizācija.
Atslēgas vārdi angļu valodā digital donation campaigns, students, alumni, segmentation model, donating, university, non-profit organization
Valoda eng
Gads 2022
Darba augšupielādes datums un laiks 23.05.2022 14:02:27