Studiju veids |
bakalaura akadēmiskās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Ķīmijas tehnoloģija |
Nosaukums |
Apiņu (Humulus lupulus L.) rogu ekstraktu antioksidatīvās īpašības |
Nosaukums angļu valodā |
Antioxidative properties of extracts of hop (Humulus lupulus L.) cones |
Struktūrvienība |
14000 Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte |
Darba vadītājs |
Dr.chem.M.Jure, Mg.sc. I.Mieriņa |
Recenzents |
Dr.chem. I.Jākabsone |
Anotācija |
Bakalaura darbā analizētas apiņu (Humulus Lupulus L.) rogu dažādu ekstraktu iegūšanas metodes un pētīta šo ekstraktu antioksidantu aktivitāte. Pētīta atšķirīgu polaritāšu organisko šķīdinātāju, palmu eļļas metilesteru, kā arī linu un rapšu eļļas ekstraktu kopējā polifenolu satura un brīvo radikāļu slāpēšanas aktivitātes atkarība no ekstrakcijas apstākļiem; noskaidrota taukskābju triglicerīdu un metilesteru apiņu rogu ekstraktu peroksīdu veidošanās inhibēšanas spēja. Izvērtētas apiņu rogu ekstraktu pielietojuma iespējas UV filtros.
Literatūras apskatā apkopota informācija (laika periodā no 2004. līdz 2011. gadam) par apiņu rogu ekstraktu iegūšanas metodēm, to ķīmisko sastāvu un atioksidantu aktivitāti.
Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms 59 lpp. Darbs satur 7 attēlus, 15 tabulas, 4 pielikumus un tajā izmantoti 79 literatūras avoti. |
Atslēgas vārdi |
APIŅU (Humulus Lupulus L.) ROGAS, ANTIOKSIDANTI, POLIFENOLI, UV FILTRI |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
HOP (Humulus Lupulus L.) CONES, ANTIOXIDANTS, POLYPHENOLS, UV FILTERS |
Valoda |
lv |
Gads |
2011 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
15.06.2011 09:03:17 |