Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Ķīmijas tehnoloģija
Nosaukums Apiņu (Humulus lupulus L.) rogu ekstraktu antioksidatīvās īpašības
Nosaukums angļu valodā Antioxidative properties of extracts of hop (Humulus lupulus L.) cones
Struktūrvienība 14000 Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte
Darba vadītājs Dr.chem.M.Jure, Mg.sc. I.Mieriņa
Recenzents Dr.chem. I.Jākabsone
Anotācija Bakalaura darbā analizētas apiņu (Humulus Lupulus L.) rogu dažādu ekstraktu iegūšanas metodes un pētīta šo ekstraktu antioksidantu aktivitāte. Pētīta atšķirīgu polaritāšu organisko šķīdinātāju, palmu eļļas metilesteru, kā arī linu un rapšu eļļas ekstraktu kopējā polifenolu satura un brīvo radikāļu slāpēšanas aktivitātes atkarība no ekstrakcijas apstākļiem; noskaidrota taukskābju triglicerīdu un metilesteru apiņu rogu ekstraktu peroksīdu veidošanās inhibēšanas spēja. Izvērtētas apiņu rogu ekstraktu pielietojuma iespējas UV filtros. Literatūras apskatā apkopota informācija (laika periodā no 2004. līdz 2011. gadam) par apiņu rogu ekstraktu iegūšanas metodēm, to ķīmisko sastāvu un atioksidantu aktivitāti. Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms 59 lpp. Darbs satur 7 attēlus, 15 tabulas, 4 pielikumus un tajā izmantoti 79 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi APIŅU (Humulus Lupulus L.) ROGAS, ANTIOKSIDANTI, POLIFENOLI, UV FILTRI
Atslēgas vārdi angļu valodā HOP (Humulus Lupulus L.) CONES, ANTIOXIDANTS, POLYPHENOLS, UV FILTERS
Valoda lv
Gads 2011
Darba augšupielādes datums un laiks 15.06.2011 09:03:17