Form of studies |
Bachelor |
Title of the study programm |
Chemical Technology |
Title in original language |
Apiņu (Humulus lupulus L.) rogu ekstraktu antioksidatīvās īpašības |
Title in English |
Antioxidative properties of extracts of hop (Humulus lupulus L.) cones |
Department |
14000 Faculty of Material Science and Applied Chemistry |
Scientific advisor |
Dr.chem.M.Jure, Mg.sc. I.Mieriņa |
Reviewer |
Dr.chem. I.Jākabsone |
Abstract |
Bakalaura darbā analizētas apiņu (Humulus Lupulus L.) rogu dažādu ekstraktu iegūšanas metodes un pētīta šo ekstraktu antioksidantu aktivitāte. Pētīta atšķirīgu polaritāšu organisko šķīdinātāju, palmu eļļas metilesteru, kā arī linu un rapšu eļļas ekstraktu kopējā polifenolu satura un brīvo radikāļu slāpēšanas aktivitātes atkarība no ekstrakcijas apstākļiem; noskaidrota taukskābju triglicerīdu un metilesteru apiņu rogu ekstraktu peroksīdu veidošanās inhibēšanas spēja. Izvērtētas apiņu rogu ekstraktu pielietojuma iespējas UV filtros.
Literatūras apskatā apkopota informācija (laika periodā no 2004. līdz 2011. gadam) par apiņu rogu ekstraktu iegūšanas metodēm, to ķīmisko sastāvu un atioksidantu aktivitāti.
Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms 59 lpp. Darbs satur 7 attēlus, 15 tabulas, 4 pielikumus un tajā izmantoti 79 literatūras avoti. |
Keywords |
APIŅU (Humulus Lupulus L.) ROGAS, ANTIOKSIDANTI, POLIFENOLI, UV FILTRI |
Keywords in English |
HOP (Humulus Lupulus L.) CONES, ANTIOXIDANTS, POLYPHENOLS, UV FILTERS |
Language |
lv |
Year |
2011 |
Date and time of uploading |
15.06.2011 09:03:17 |