Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Medicīnas inženierija un fizika
Nosaukums Ultraskaņas signāla izplatīšanās parametru atkarībā no ūdens-tauku-olbaltumvielu daudzslāņu sistēmas sastāva.
Nosaukums angļu valodā Dependence of ultrasound signal propagation parameters on the composition of the water-fat-protein multilayer system
Struktūrvienība 25200 Biomedicīnas inženierzinātņu un nanotehnoloģiju institūts
Darba vadītājs Aleksejs Tatarinovs
Recenzents Jevgenijs Proskurins
Anotācija This thesis aimed to finding out a new ultrasound parameter that behaves differently on water and fat content by observing the dependence of ultrasound signal propagation parameters on the composition of the water-fat-protein multilayer system. Rapeseed oil and gelatin are used to mimic fat and protein compounds. This work mainly focused on the dependence of ultrasound velocity and ultrasound attenuation on increasing water and fat content.
Atslēgas vārdi Ultrasound attenuation, Ultrasound velocity, Water-Fat-Protein compounds
Atslēgas vārdi angļu valodā Ultrasound attenuation, Ultrasound velocity, Water-Fat-Protein compounds
Valoda eng
Gads 2022
Darba augšupielādes datums un laiks 18.01.2022 23:59:16