Studiju veids |
bakalaura profesionālās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Medicīnas inženierija un fizika |
Nosaukums |
Ultraskaņas signāla izplatīšanās parametru atkarībā no ūdens-tauku-olbaltumvielu daudzslāņu sistēmas sastāva. |
Nosaukums angļu valodā |
Dependence of ultrasound signal propagation parameters on the composition of the water-fat-protein multilayer system |
Struktūrvienība |
31000 Būvniecības un mašīnzinību fakultāte |
Darba vadītājs |
Aleksejs Tatarinovs |
Recenzents |
Jevgenijs Proskurins |
Anotācija |
This thesis aimed to finding out a new ultrasound parameter that behaves differently on water
and fat content by observing the dependence of ultrasound signal propagation parameters on the
composition of the water-fat-protein multilayer system. Rapeseed oil and gelatin are used to mimic
fat and protein compounds. This work mainly focused on the dependence of ultrasound velocity
and ultrasound attenuation on increasing water and fat content. |
Atslēgas vārdi |
Ultrasound attenuation, Ultrasound velocity, Water-Fat-Protein compounds |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
Ultrasound attenuation, Ultrasound velocity, Water-Fat-Protein compounds |
Valoda |
eng |
Gads |
2022 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
18.01.2022 23:59:16 |