Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve
Nosaukums Gūžas implanta stiprības un ilgizturības analīze.
Nosaukums angļu valodā Hip implant strenght and fatigue analysis.
Struktūrvienība 25600 Mehānikas un mašīnbūves institūts
Darba vadītājs Vladislavs Jevstigņejevs
Recenzents Sahin Altundal
Anotācija Pētījuma mērķis ir veikt gūžas implantu protēžu modelēšanu un analīzi skaitliski, izmantojot Solidworks. Apspriesti gūžas protezēšanas operācijas pamati, kad cilvēka organismā bojātais kauls un skrimslis ir aizstāti ar protezēšanas komponentiem. Aplūkotas dažādas protēžu konstrukcijas un to, kādi materiāli ir piemēroti protēzes izgatavošanai. Gūžas implanta protēze tika pētīta, izmantojot SolidWorks simulation. Pētījuma rezultāti tika salīdzināti ar citu pētnieku iegūtajiem rezultātiem. Gūžas implanta protēzes konstrukcija tika optimizēta, izmantojot atbildes virsmas metodi. Darba apjoms ir 60 lpp. teksta, 50 attēli un 35 informācijas avoti.
Atslēgas vārdi Bakalaura darba galvenais mērķis ir veikt pētījumu par gūžas implantu protēžu veiktspēju un veikt gūžas implantu protēžu modelēšanu un analīzi, izmantojot Solidworks.
Atslēgas vārdi angļu valodā Main purpose of the Bachelor thesis is to make a study about the performance of hip implant prosthesis and to perform the modelling and analysis of hip implant prosthesis using Solidworks.
Valoda eng
Gads 2022
Darba augšupielādes datums un laiks 18.01.2022 16:02:19