Studiju veids |
bakalaura akadēmiskās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Ķīmija |
Nosaukums |
Augu eļļu oksidatīvās stabilitātes uzlabošana ar miežu graudu ekstraktiem |
Nosaukums angļu valodā |
The improvement of oxidative stability of vegetable oils with extracts of barley grains |
Struktūrvienība |
14000 Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte |
Darba vadītājs |
Dr.chem. M.Jure, Mg.sc. M.Strēle |
Recenzents |
Dr.sc.ing. Z.Krūma |
Anotācija |
Bakalaura darbā pagatavoti kailgraudu miežu šķirnes „Irbe” graudu ekstrakti izmantojot organiskos šķīdinātājus un to ūdens šķīdumus, kā arī augu (rapšu, linu, kaņepju) eļļas, raksturots miežu graudu eļļas sastāvs, noteikts ekstraktu kopējais fenolu saturs, brīvo radikāļu slāpēšanas aktivitāte un ietekme uz rapšu, kaņepju un linu eļļu oksidatīvo stabilitāti.
Literatūras apskatā apkopota informācija (2008.-2011.) par miežu graudos esošajiem antioksidantiem, miežu graudu eļļu, ekstraktu pagatavošanas metodēm un izmantošanas iespējām.
Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms ir 82 lpp. Darbs satur 2 attēlus, 11 tabulas, 2 pielikumus un tajā izmantoti 62 literatūras avoti. |
Atslēgas vārdi |
MIEŽU GRAUDI, AUGU EĻĻA, OKSIDATĪVĀ STABILITĀTE, KOPĒJAIS FENOLU SATURS, BRĪVO RADIKĀĻU SLĀPĒŠANAS A |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
BARLEY GRAIN, VEGETABLE OIL, OXIDATIVE STABILITY, TOTAL PHENOLIC CONTENT, FREE RADICAL SCAVENING ACT |
Valoda |
lv |
Gads |
2011 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
14.06.2011 23:48:34 |