Form of studies |
Bachelor |
Title of the study programm |
Chemistry |
Title in original language |
Augu eļļu oksidatīvās stabilitātes uzlabošana ar miežu graudu ekstraktiem |
Title in English |
The improvement of oxidative stability of vegetable oils with extracts of barley grains |
Department |
14000 Faculty of Material Science and Applied Chemistry |
Scientific advisor |
Dr.chem. M.Jure, Mg.sc. M.Strēle |
Reviewer |
Dr.sc.ing. Z.Krūma |
Abstract |
Bakalaura darbā pagatavoti kailgraudu miežu šķirnes „Irbe” graudu ekstrakti izmantojot organiskos šķīdinātājus un to ūdens šķīdumus, kā arī augu (rapšu, linu, kaņepju) eļļas, raksturots miežu graudu eļļas sastāvs, noteikts ekstraktu kopējais fenolu saturs, brīvo radikāļu slāpēšanas aktivitāte un ietekme uz rapšu, kaņepju un linu eļļu oksidatīvo stabilitāti.
Literatūras apskatā apkopota informācija (2008.-2011.) par miežu graudos esošajiem antioksidantiem, miežu graudu eļļu, ekstraktu pagatavošanas metodēm un izmantošanas iespējām.
Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms ir 82 lpp. Darbs satur 2 attēlus, 11 tabulas, 2 pielikumus un tajā izmantoti 62 literatūras avoti. |
Keywords |
MIEŽU GRAUDI, AUGU EĻĻA, OKSIDATĪVĀ STABILITĀTE, KOPĒJAIS FENOLU SATURS, BRĪVO RADIKĀĻU SLĀPĒŠANAS A |
Keywords in English |
BARLEY GRAIN, VEGETABLE OIL, OXIDATIVE STABILITY, TOTAL PHENOLIC CONTENT, FREE RADICAL SCAVENING ACT |
Language |
lv |
Year |
2011 |
Date and time of uploading |
14.06.2011 23:48:34 |