Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve
Nosaukums Termo hidraulisko parametru fluīdu dinamikas analīze siltummaiņa caurulei ar dažādas formas ribām: taisnām, U-veida, spirālveida.
Nosaukums angļu valodā CFD analysis of thermo-hydraulic properties of single tube exchanger with straight tube, U-tube and helical tube-shaped insert.
Struktūrvienība 25600 Mehānikas un mašīnbūves institūts
Darba vadītājs Oļegs Jakovļevs
Recenzents Shravan Vutukuru
Anotācija Runājot par siltuma apmaiņu un enerģijas saglabāšanu, siltummainis ir svarīga komponenta struktūra. Lai gan ir arī citas siltummaiņu šķirnes eļļā bieži tiek izmantoti pieejamie šķērsplūsmas un pretplūsmas siltummaiņi, naftas ķīmijas, dzesēšanas, pārtikas uzglabāšanas un citās nozarēs to plašā diapazona dēļ iespējamie rezultāti, viegla montāža un lētas uzturēšanas izmaksas. Sakarā ar to milzīgo svara ietilpība, apvalka un cauruļu siltummaiņi ir visizplatītākais siltuma veids siltummainis, ko mūsdienās izmanto naftas pārstrādes rūpnīcās un citos liela mēroga ķīmiskos procesi. Uz pieeja simulācijas aprakstīšanai ietver tās prezentēšanu un šķērsgriezumu būtiskā apvalka un cilindru siltummaiņu ģeometrija, izmantojot CFD lietojumprogrammuANSYS 2021. Šī darba mērķis ir izveidot apvalka un cauruļu siltummaini ar a spirālveida deflektors, lai koncentrētu plūsmas un temperatūras lauku korpusa iekšpusē, izmantojot ANSYS programmēšanas rīki. Šajā pētījumā ir četri siltummaiņu veidi, katrs ar savu unikālo cauruļu formas profilu komplektu (taisni, U raksts, spirālveida un līkloču profils. Lai noteiktu siltummaiņa uzlabošanas siltuma apmaiņas ierobežojumu, pētnieki pētīja optimālo siltummaiņu parametru maisījumu. Prefikss parametrs (caurules attālums šķērsām) tiek izmantots kā informācijas mainīgais un iznākums parametrs ir lielākā temperatūras starpība starp korpusa un cilindra siltumu apmainītāji. četru veidu modeļi ir izgatavoti, pamatojoties uz cauruļveida siltummaiņa variācijām, un CFD analīze tiek veikta ANSYS 2021. Tāpēc labākais siltummainis ir identificēta ūdens izvades temperatūras sastāvdaļa.
Atslēgas vārdi Korpusa un caurules siltummainis, CFD analīze, taisna caurule, U-caurule, spirālveida un zigzaga profils.
Atslēgas vārdi angļu valodā Shell and tube heat Exchanger , CFD analysis, straight - tube , U- tube , Helical and Zigzag profile.
Valoda eng
Gads 2022
Darba augšupielādes datums un laiks 14.01.2022 19:21:28